El coronavirus també deixa Salomó sense el Ball Parlat del Sant Crist

REDACCIÓ – Salomó, 16/4/2020

Segueixen les cancel·lacions i ajornaments dels grans esdeveniments culturals de la primavera al Baix Gaià, a causa de la crisi sanitària generada per la pandèmia del coronavirus. La darrera víctima s’ha fet pública les darreres hores i és el Ball Parlat del Sant Crist, que tradicionalment es representa els quatre primers diumenges de maig a Salomó. La Junta Directiva de l’Associació ho ha anunciat en un comunicat adreçat als membres que formen part de l’entitat, al cos de ball i teatre, a l’equip tècnic i als seus col·laboradors.

La posada en escena d’arrels medievals, adaptada per últim cop l’any 1972 a càrrec de l’Institut del Teatre de Barcelona, i que els veïns i veïnes de la localitat representen anualment des d’aleshores, suspèn doncs la temporada 2020 i interromp enguany les seves funcions habituals per la crisi de la COVID-19.

No es descarta una edició especial del muntatge aquest any

“Els motius que justifiquen aquesta decisió”, segons la Junta, “són de molts ordres”. D’una banda, “ el confinament al que necessàriament estem abocats no permet prou temps per fer el trasllat i muntatge tècnic amb prou garanties a l’església”, lloc on es representa el Ball. De l’altra, també explica que “ es preveu que al mes de maig encara no sigui permesa la celebració d’activitats que reuneixin molta gent en espais tancats”. Tot i així, els màxims responsables del Ball Parlat asseguren que “ si les condicions ho permeten, s’estudiarà la possibilitat de traslladar la representació en algun altre moment de l’any en el marc d’alguna festa assenyalada a Salomó”.

La Junta d’aquest espectacle catalogat com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya també assegura que “la decisió no és producte de la seva voluntat ni de la gent que fa possible la representació del Ball”, sinó d’una “circumstància excepcional que demostra, amb gran cruesa, les limitacions de la humanitat i que ha de servir a tothom per fer un exercici de senzillesa”. De fet, la mateixa circular que ha fet pública l’entitat, acaba assegurant que “estem convençuts que superarem aquest entrebanc, i que el Ball del Sant Crist, com a signe d’identitat de Salomó, en sortirà reforçat, perquè la necessitat de vèncer el repte ens unirà i ens farà encara més forts”.

Foto: Una imatge d’aquest espectacle catalogat com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, /  FESTACATALUNYA.CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This