Denuncien en un dia 62 conductors a Creixell, gairebé els mateixos que des de l’inici del confinament

REDACCIÓ – Creixell, 6/4/2020

Un operatiu format per sis agents de la Policia Local, sis membres de Protecció Civil, repartits en quatre vehicles, als quals més tard se’ls ha sumat una patrulla de Mossos d’Esquadra, han muntat un operatiu durant quatre hores aquest matí de dimecres a Creixell per controlar que es respecte a l’estat d’alarma decretat pel govern estatal. L’operatiu ha acabat amb un total de 62 conductors denunciats, una xifra molt semblant al total de denúncies des de l’inici del confinament, el passat 15 de març.

Aquest dimecres, 8 d’abril, s’han identificat 350 persones i aturat 303 vehicles, dels quals 62 han acabat en denúncia. Des de l’inici del confinament a Creixell s’han identificat 1209, aturat 1112 i aixecat 134 actes de denúncia.

El cap de la Policia Local, Toni Dote, ha reconegut que no s’esperaven un nombre tan elevat de sancions, tot i que sabien que havia vingut un nombre important de persones amb segona residència al municipi malgrat els advertiments de les diferents administracions que aquesta conducta podia acabar amb una sanció econòmica. Dote recorda que els denunciats poden recórrer intentant justificar que resideixen de forma habitual en aquesta segona residència des d’abans del confinament amb documents amb dades com el consum d’aigua, que ha de ser constant i no mostrar pics el cap de setmana.

O tornen o poden rebre una sanció més elevada

Dote avisa que els denunciats tenen l’obligació de tornar immediatament a la seva residència habitual i no fer-ho els podria suposar una sanció més greu si reben una segona denúncia, ja que estarien davant d’un delicte de desobediència a l’autoritat. El cap policial també assenyala que una part de les denúncies ha estat a persones de municipis del voltant que havien anat a comprar al Mercadona de Creixell tot tenir supermercats i grans superfícies als seus respectius municipis.

Hi haurà més controls els propers dies

Aquests controls formen part d’un dispositiu especial que es realitzarà durant els propers dies per tal de poder identificar a aquelles persones que no es troben dins els supòsits i excepcions previstos al RD 463/2020 i a aquelles persones que hagin sortit de la seva residència habitual per venir a la seva segona residència després de la data de l’inici del confinament.

Des de la Policia local i Protecció Civil es vol fer una crida al sentit de l’obligació al compliment de les normes establertes per la declaració de l’estat d’alarma i també  al sentit de la responsabilitat per intentar que aquesta situació que vivim no s’allargui en el temps més del necessari i evitar més contagis.

Foto: Una imatge del control d’aquest dimecres pel matí a Creixell. / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This