Com es distribueixen les mascaretes fetes pels grups de voluntàries?

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, El Catllar, Altafulla. Roda de Berà, 4/4/2020

Des que va començar el confinament a causa de l’estat d’alarma declarat per reduir el contagi del coronavirus Covid-19, s’han organitzat des dels Ajuntaments grups de voluntaris que han cosit mascaretes per protegir-se del virus. Aquestes mascaretes, fetes amb roba i reutilitzables després de rentar-se a una temperatura elevada, no estan homologades per a l’ús sanitari i són només un element de protecció complementari a les mesures per evitar el risc de contagi del Covid-19: distàncies socials, les mans netes i un entorn net. Però són útils per reduir el risc de contagi i recomanades per a molts metges i científics.

Aquestes mascaretes s’han distribuït en a través de comerços locals a la població dels municipis i també s’han fet donacions a institucions i empreses que estan en la primera línia de risc de contagi. Coneixem alguns casos del Baix Gaià.

L’Ajuntament de La Pobla de Montornès, gràcies a la participació d’un grup de cosidores voluntàries, ha distribuït mascaretes entre els veïns i veïnes del municipi a través de dos comerços locals, però també aquest divendres, 3 d’abril, va fer entrega de lots de mascaretes a la Fundació Pere Badia de Torredembarra, al Centre d’Assistència Primària de Torredembarra i al servei d’Ambulàncies Egara amb base a Torredembarra.

La tela i el material per l’elaboració d’aquestes mascaretes ha estat donat de manera totalment altruista per part de Textiles los Peques de Tarragona. Les mascaretes han estat degudament esterilitzades per part del personal de la Clínica Dental Donoso de Torredembarra i s’han entregat, de manera individual i envasades al buit en funció de les seves necessitats. Des del consistori poblenc s’ha fet una crida a seguir treballant i elaborant mascaretes, i fa una crida al lliurament de llençols o roba de cotó que es puguin utilitzar, posant el telèfon 661 42 23 33 a disposició  dels veïns.

Un grup de voluntàries del Catllar està fabricant també mascaretes des de fa dos setmanes i el divendres 27 de març es van començar a distribuir a través de la farmàcia a la població i als comerços locals que continuen oberts per al seu personal. Aquesta setmana s’ha distribuït un altre lot a través de la farmàcia. Des del consistori catllarenc, conjuntament amb les voluntàries, han decidit no ampliar més, de moment, aquest grup. La decisió està motivada pel nombre de voluntàries en actiu, la disponibilitat de material i per reduir riscos amb la logística.

Agraïment a Protecció Civil de Creixell

A més, dijous passat, 2 d’abril, l’Ajuntament del Catllar va lliurar 200 mascaretes a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Creixell com a mostra d’agraïment pel rotllo de tela que una organització d’aquell municipi va donar al Catllar per fabricar-les. Les mascaretes han anat destinades a la Residència de Gent Gran de Creixell.

L’Ajuntament d’Altafulla, per la seva banda, ha repartit les mascaretes que una trentena de voluntàries d’Altafulla han confeccionat, a diferents comerços locals. La iniciativa ha estat impulsada per l’empresa Robin Hat, qui ha administrat gratuïtament el material necessari per a la confecció d’aquestes peces. L’Ajuntament d’Altafulla s’ha encarregat de fer la recollida i entrega del material a les voluntàries de l’Ateneu de Dones.

En menys d’una setmana cada voluntària ha cosit 15 mascaretes, aconseguint sumar un total de 500 unitats. S’han repartit algunes peces al Centre de Menors Torredembarra, a les residències de Roda de Berà i Els Pallaresos i, ara, s’han distribuït mascaretes als comerços oberts del municipi. Després de la ronda de repartiment que ha realitzat l’Ajuntament d’Altafulla, comerços que aquests dies romanen oberts disposen de mascaretes per poder treballar de manera més segura. Des de l’Ajuntament han explicat a tots els comerciants com utilitzar i netejar les mascaretes, ja que s’han d’esterilitzar després del seu ús.

En només quatre dies l’Ajuntament de Roda de Berà, gràcies a la tasca desinteressada d’una trentena voluntaris i voluntàries, durant l’inici d’aquesta setmana ha repartit més de 800 mascaretes de cotó. La iniciativa ha tingut una gran acollida i són moltes les persones que s’hi han volgut sumar per col·laborar en la forma en què els sigui possible, cosir, tallar o repartir, l’important és ajudar, en uns moments tan complicats en què les mostres de solidaritat es multipliquen L’Ajuntament havia comprat 50 metres més de roba de cotó. Les mascaretes es distribueixen a través de comerços locals.

Foto: El regidor de la Pobla de Montornès, Òscar Ciurana, lliurant un lot de mascaretes a la Fundació Pere Badia de Torredembarra. / FACEBOOK FUNDACIÓ PERE BADIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This