En quatre dies Roda de Berà confecciona més de 800 mascaretes de cotó

REDACCIÓ – Roda de Berà, 1/4/2020

Les mostres de solidaritat es multipliquen aquests dies de pandèmia del coronavirus Covid-19. En només quatre dies l’Ajuntament de Roda de Berà, gràcies a la tasca desinteressada d’una trentena voluntaris i voluntàries, ha repartit més de 800 mascaretes de cotó. La iniciativa ha tingut una gran acollida i són moltes les persones que s’hi han volgut sumar per col·laborar en la forma en què els sigui possible, cosir, tallar o repartir, l’important és ajudar, en uns moments tan complicats en què les mostres de solidaritat es multipliquen.

Els establiments on es distribueixen les mascaretes són: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra, el Marietas Coffee, l’estanc del Roc i la Farmàcia de Roda.

Les regidores Teresa Ferré i Rosana Dorantes, responsables d’aquesta iniciativa, han donat les gràcies a totes les persones implicades, a tots els voluntaris i voluntàries, així com a les persones que van donar material perquè en un principi la iniciativa tirés endavant. “L’Ajuntament ha comprat 50 metres més de roba de cotó. Volem que tothom pugui tenir la seva mascareta casolana, ara, però, demanem un ús responsable i que se segueixin els consells per a la seva reutilització”, afirmen les regidores.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.

Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies.

Foto: Una voluntària cosin una de les mascaretes. / AJ. RODA DE BERÀ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This