Setze casos confirmats de COVID-19 a l’Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 28/03/2020

El Departament de Salut de la Generalitat ha donat a conèixer dades sobre l’afectació del coronavirus COVID-19 segons les àrees bàsiques de salut. En el cas de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torredembarra, que abasta el CAP de Torredembarra i els consultoris d’Altafulla, Bonastre, Creixell, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó i Vespella de Gaià, s’han registrat 16 casos positius de COVID-19 des de l’inici de l’epidèmia fins aquest dissabte, 28 de març.  La taxa per 100.000 habitants és de 22,4, en la banda baixa de Catalunya i inferior a algunes ABS veïnes, com el Vendrell (36,9), Calafell (29,2), però més alta que altres, com l’Alt Camp Est (5,9) o Tarragona 4 (12,4).

Cal tenir en compte que aquests són els casos positius confirmats des del Departament de Salut de la Generalitat i podria haver més persones que hagin patit o estiguin patint la malaltia però no se’ls ha fet el test per confirmar si estan infectats pel virus.

Recordem que entre la primera quinzena de casos registrats a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona hi van haver dos casos a Torredembarra. Aquests primers casos a la capital del Baix Gaià van ser l’11 i el 12 de març un home de 26 anys i una dona de 22, que són parella, afectats per símptomes lleus i van ser aïllats en el seu domicili. L’home havia estat a Itàlia. El 15 va transcendir un tercer positiu a Torredembarra, un home de 71 anys, que va ser ingressat a l’hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. Ja són 21 morts i 491 positius confirmats per coronavirus a la demarcació de Tarragona.

Podeu consultar el mapa complet de Catalunya aquí.

Foto: Una imatge del CAP de Torredembarra, l’equipament sanitari central de l’ABS Torredembarra. / TDB Actualitat

Hemeroteca

Tweets recents

Share This