Els Ajuntaments del Baix Gaià s’organitzen a través de voluntaris per ajudar les persones grans i amb patologies

REDACCIÓ – Torredembarra/Altafulla/El Catllar/La Pobla de Montornès, 18/03/2020

Tot sembla indicar que el confinament als domicilis per frenar l’epidèmia del coronavirus COVID-19 s’allargarà unes quantes setmanes i els que pateixen més aquesta situació són les persones grans i amb patologies prèvies. Per aquesta raó, són diversos els Ajuntaments del Baix Gaià que han organitzat serveis d’ajuda a aquestes persones més vulnerables i ho estan fent amb voluntaris.

És el cas de l’Ajuntament de Torredembarra, que aquest dimecres ha posat en marxa un operatiu a través del personal  de Protecció Civil. És un servei destinat a les persones grans i amb patologies prèvies i a tots aquells  que hagin d’estar en aïllament i suposin un risc per a la salut  pública. Les mesures previstes són per cobrir les següents necessitats: comprar menjar i medicaments, prestar servei d’acompanyament telefònic i passejar el gos en cas que el propietari o propietària no pugui  fer-ho o no sigui recomanable que ho faci. Les peticions de les persones que necessitin alguns del serveis poden  fer arribar les seves sol·licituds a través del telèfon 671 01 10 49,  de dilluns a diumenge, de 9 a 14 h.

Trucades a la gent gran a Altafulla

A Altafulla, l’Ajuntament està contactant des de dilluns amb les 1.400 persones majors de 60 anys per oferir els serveis d’ajuda domiciliària de què el consistori disposa gràcies a la creació d’una borsa de voluntaris. El consistori compta amb més de 60 voluntaris disposats a ajudar als col·lectius més vulnerables pel coronavirus. La desena de voluntaris que treballen des del consistori truquen per telèfon per preguntar als membres del col·lectiu si necessitaven qualsevol tipus d’ajuda.

La gran majoria de persones han confirmat que disposen d’algun familiar qui els dona suport, però Jordi Molinera, coalcalde d’Altafulla, destaca l’agraïment del col·lectiu davant la mostra de preocupació per part de l’ajuntament. El coalcalde també explica que s’han trobat amb una petita proporció de la població que necessita el servei. En aquest cas el que es demanava era la compra de medicaments o productes de primera necessitat i poder fer front a consultes mèdiques programades a llarg termini.

Quant als voluntaris, l’Ajuntament ha rebut més de 60 sol·licituds per ajudar al col·lectiu de risc, un nombre molt generós tenint en compte les dimensions del municipi. Tot i estar molt agraïts per l’alta participació de la ciutadania en aquesta iniciativa, Molinera declara que “volem evitar que molts voluntaris surtin al carrer” per respectar les mesures de confinament.

El Catllar i la Pobla organitzen el voluntariat

Per la seva banda, l’Ajuntament del Catllar va posar en marxa dissabte passat una xarxa de voluntaris per ajudar a les persones grans i amb patologies prèvies per fer la compra, guardar infants o treure el gos, entre altres necessitats. Ha posat a disposició el telèfon 672 295 783 i el correu electrònic voluntaris.catllar@gmail.com perquè puguin contactar-hi les persones que volen rebre ajuda i els que vulguin ser voluntaris.

També a la Pobla de Montornès s’han organitzat accions de voluntariat pel Covid-19 a través de la creació d’una base de dades amb la voluntat d’activar-la per donar servei a les persones que no poden sortir de casa durant l’episodi de confinament, en tractar-se de col·lectius de risc. L’objectiu és poder-les atendre en qüestions de necessitat, com ara fer-los la compra, anar a buscar-los els medicaments a la farmàcia o qualsevol altra acció que no poden fer per si soles aquests dies. Entre aquestes, també la de passejar el gos, que és preferible que no duguin a terme elles mateixes en atenció a la seva possible situació de vulnerabilitat i per evitar exposar-se. Els qui vulguin ajudar o rebre ajuda poden trucar al telèfon de l’Ajuntament ( 977648012) de 9 a 14 hores o enviar un correu electrònic a l’adreça voluntaris.pobla@gmail.com. La informació recollida serà gestionada per l’Ajuntament de La Pobla de Montornès que en cas de ser necessari activar mecanismes de voluntariat contactarà amb les persones inscrites per tal d’ajudar a les persones que ho necessitin.

També els no empadronats

L’Ajuntament poblenc també fa una crida a totes aquelles persones que es considerin col·lectiu de risc i que no estiguin empadronades al municipi, però que actualment hi resideixin degut a les segones residències, que es posin en contacte amb l’Ajuntament en cas que necessitin obtenir aquesta ajuda.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This