L’escola britànica del Catllar inicia una nova etapa estrenant instal·lacions, imatge i nom

JORDI SALVAT – El Catllar, 07/03/2020

L’escola britànica del Catllar s’ha convertit aquest dissabte, 7 de març, en The British School of Costa Daurada en un acte públic obert a tota la comunitat educativa que ha servit per inaugurar les noves instal·lacions i nova imatge. Junt amb un quadre commemoratiu de l’artista tarragoní Màrius Masip -pare d’un dels mestres del centre-, s’ha descobert la nova imatge del centre en el transcurs de l’acte, que ha comptat amb la intervencions d’alumnes, pares, docents, una representant dels socis i la directora, a mes del director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, i l’alcalde del Catllar, Joan Morlà.

La fins ara Jigsaw British School, que va néixer fa dotze anys a Tarragona i des de fa tres anys desenvolupa la seva activitat docent al Catllar, inicia una nova etapa amb l’objectiu de seguir creixent i iniciar els estudis de secundària el curs 2021-2022 en el marc d’un projecte educatiu, innovador i únic al territori, basat en les diferents etapes del currículum britànic. Durant el matí es van poder visitar les noves instal·lacions integrades al conjunt i amb espais compartits entre etapes, dissenyades en clau d’eficiència energètica i sostenibilitat, un aspecte clau que ha estat prioritari des de l’inici de l’escola.

La nova imatge ha estat dissenyada per Annelie Bäder, membre de l’equip de comunicació El Far Cooperatiu i segons va explicar la directora d’escola britànica, Laia Monguió, intenta recollir els valors del centre.  Segons Monguió, la bola vermella representa el model educatiu britànic; la blava la vinculació al territori; i el daurat, el compromís amb la sostenibilitat i l’entorn. De la imatge corporativa del centre se’n fa ressò també el nou espai web (www.britishcostadaurada.com), i diferents materials de papereria produïts a través de la Fundació Topromi, que ofereix serveis d’impremta i enquadernació amb un equip format per professionals amb diversitat funcional.

La directora de centre va afirmar que ara es tanca una etapa de creixement des que el 2008 van obrir com una escola bressol amb només tres alumnes a l’avinguda Maria Cristina de Tarragona fins arribar a les instal·lacions actuals al Catllar, amb nous espais que permeten treballar millor a les aules i destinar-los a equipaments com laboratoris. Monguió va assenyalar que la nova etapa és de continuïtat per afrontar nous reptes.

L’alcalde del Catllar Joan Morlà, va destacar la bona relació entre la direcció del centre i l’Ajuntament del Catllar des de l’arribada de l’escola al municipi el 2016 i va oferir la nova Escola municipal de música i el futur pavelló poliesportiu per aprofundir en aquesta col·laboració. Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, va destacar la resiliència demostrada pel centre durant la seva trajectòria i els valors que defensa. Segarra ha recitat en anglès i en català el poema de Walt Withman ‘No t’aturis’

Actualment The British School of Costa Daurada compta amb 188 alumnes i un equip docent de 40 persones. La previsió per al curs 2020-2021 és arribar als 230 alumnes i és que els cursos inicials ja compten amb dues línies.

Aquest acte d’inauguració obre una nova etapa per a The British School of Costa Daurada, i és també el tret de sortida per a les properes jornades de portes obertes que l’escola ha programat per tal que totes les famílies que vulguin puguin apropar-se a conèixer el seu model educatiu, instal·lacions i serveis. Seran els propers divendres 13 i 20 de març (de 13.30 a 15.30 hores) i el dissabte 21 de març (de 10 a 12 hores).

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This