Actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona al Baix Gaià

REDACCIÓ / Torredembarra, 2/03/2020

El proper 8 de març és el Dia Internacional de la Dona i els municipis del Baix Gaià celebren diversos actes per commemorar-lo els dies previs, el mateix dia i els dies posteriors. Us oferim un recull d’aquests actes, que van des dels més institucionals als més lligats a la cultura i també a l’esport, ja que també se celebra la la XII Setmana de la Igualtat Dones i Esport.

 

TORREDEMBARRA

Dijous 5 de març

A les 18 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, Aula de la Gent Gran: Neus Català al Camp de Ravensbruk, a càrrec d’Isabel Miró Neus.

Divendres 6 de març

De 10 a 12 h, des de l’Espai Cultural Sala del Mar, programa de ràdio en directe. Accés lliure. Emprenedoria en femení Dones i Cultura. Àrees de reptes #onsonlesdones?

Comiat amb la lectura del manifest institucional.

A les 18 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antonia, xerrada Dones del segle XX, resistents entre el silenci i la paraula a càrrec de Montserrat Palau.

Dissabte 7 de març

De 10 a 13 h, l’Espai Cultural Sala del Mar, taller de feminitat “L’autenticitat: la descoberta i la satisfacció de les necessitats personals, a càrrec de Núria Cosialls i Ferrer, de l’Espai de Benestar de l’Hort de la Sínia. L’activitat és gratuïta tot i que cal inscripció prèvia a la Regidoria d’Acció Social o al 977 13 15 79 ext. 2734. Places limitades

Diumenge 8 de març

A les 12 h, a la plaça de la Vila, actuació castellera Dones Amunt a càrrec dels Xiquets de Torredembarra i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

D’altra banda, l’Antena del Coneixement de Torredembarra (URV, Ajuntament i Centre d’Estudis Sinibald de Mas) organitza, durant aquets mes de març, diversos actes on les protagonistes seran també dones:

A les 18 h, a la Sala Cal Maiam, Espai de Debat. Cicle: Dones en acció. “Clara Campoamor. La mujer olvidada” de Laura Mañá.

Dijous 20 de març

A les 18 h, a la Sala Cal Maiam, Aula de la Gent Gran: La violència de gènere. És cosa de dones? A càrrec de Neus Oliveres.

Diumenge 22 de març

A les 18 h, a la Sala Cal Maiam, Espai de Debat: Cicle: Dones en acció. El patio de mi cárcel de Belén Macias.

 

ALTAFULLA

Dimarts 3 de març

L’Ateneu de Dones visita el Castell. Visites a les 12.00 i 12.30h. Places limitades. Reserva prèvia al 618 909 702

Dijous 5 de març

19h, Museu Etnogràfic, Histèries uterines. Sessió de contes per a adult@s dedicada especialment a la dona i les seves legítimes reivindicacions.

Divendres 6 de març

19h, Sala Teresa Manero, Projecció de la pel·lícula documental Jericó, el infinito vuelo de los días  és un calidoscopi de retrats íntims de dones de la vila de Jericó, a Antiquia, Colòmbia. Organitza: LINK, Col·labora: Ajuntament d’Altafulla

Dissabte 7 de març, Jornada Dones i Esport

10.30 a 12.00h, Classe oberta de pàdel al Club Marítim.

12.00 a 13.00h, Travessa de pàdel surf al Club Marítim.

Cal inscripció prèvia al tel. 977 65 02 63 (de dimecres a diumenge de 9 a 14h) o al mail pili.berenguer@cmaltafulla.com.

19h, Sessió de Zumba al gimnàs de l’escola Portalada.

Diumenge 8 de març, Dia de la dona treballadora

10h, Ermita de Sant Antoni (en cas de pluja al Centre d’Entitats), Esmorzar de forquilla. Preu sòcia 7€, no sòcia 12€. Inscripcions al Centre d’Entitats en horari de classes o al 626 799 314 abans del 4 de març. Organitza: Ateneu de Dones

17h, Museu Etnogràfic, Lectura d i, a continuació, microteatre Lola a càrrec del grup de teatre social + A Prop.

17.30h, davant l’Era del Senyor, sortida de l’autobús cap a la manifestació de Tarragona. Inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org. Places limitades.

Quin temps tenim : Les dificultats per harmonitzar la vida laboral, la personal i la familiar han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones. Perquè ens falta temps? Com es pot fer compatible la jornada laboral amb les necessitats de cura i atenció de les persones? Qui se n’ha d’ocupar?

Del 2 al 13 de març, a Vestíbul de l’ajuntament

Del 16 al 20 de març, a l’Institut d’Altafulla

Del 23 al 27 de març, a l’Escola El Roquissar

Del 30 de març al 3 d’abril, a l’Escola La Portalada

Dilluns 9 de maç

19h, Museu Etnogràfic, lectures Nosaltres; Lilith: deu veus femenines manifesten, reivindiquen i al·leguen la seva integritat com a dones en cada personatge. A càrrec d’alumnes del Taller d’Escriptura. Creativa de l’Ateneu de Dones.

En acabar, música d’arpa a càrrec d’Ariadna Terrón i Ferret.

Dijous 12 de març

17.30h, Visita a l’exposició “Quin temps tenim” al vestíbul de l’Ajuntament.

18h, Centre d’Entitats, Homenatge a les dones grans, grans dones, presentat i dirigit per Joana Badia. Organitza: Ateneu de Dones

Divendres 13 de març

20h, Museu Etnogràfic, Recital de poesia d’autores feministes, a càrrec d’Alba Mascarella, amb tast de vins. Organitza: l’EINA.

 

EL CATLLAR

Divendres 6 de març

21:30h Teatre a grada, companyia Sala Trono. Al Centre Cultural. Organitzat pel Grup de dones del Catllar

Dissabte 7 de març

11h Presentació taller defensa personal. Al Centre Cultural. Organitzat pel Grup de dones del Catllar

Diumenge 8 de març

8:30h Caminada popular dins la XII Setmana de la Igualtat Dones i Esport 2020. Sortida es de la plaça de la Vila fins a Renau i tornar. 19 km nivell fàcil-mig. Organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Catllar.

11h Taller d’iniciació als hipopressius. Al Centre Cultural. Organitzat pel Grup de dones del Catllar

 

RODA DE BERÀ

Divendres 6 de març

12h Plaça de l’Ajuntament, Lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona

14h Restaurant Mas de Nin. Dinar i risoteràpia pel Dia Internacional de la Dona. A càrrec de l’assoc. de Dones ‘Kom-tu’. Preu: 18€. Venda de tiquets fins el 4 de març a: Forn Queralt i Merceria Mercè. A continuació, risoteràpia a càrrec de ‘Clima i Creixement’.

18:00h Biblioteca Municipal, Inauguració de l’exposició “Dones artistes oblidades per la història”. Exposició a càrrec d’Isabel Jover. Entrada gratuïta.

Diumenge 8 de març

Sortida a caminar: Pont d’Armentera – Santes Creus. Sortida: a les 9h des del Replà (cadascú s’organitza pel transport). A càrrec del Grup Excursionista de Les Monges Assoc. Cultural. Més info a: lesmongesroda@gmail.com

18:30h Casino Municipal, Projecció de Torre Romeu. Una història de lluita i solidaritat. Documental de Santiago Fletcher (60 min.). Amb col·loqui posterior. Entrada gratuïta. Se servirà una copa de cava en finalitzar. Col·labora: FIC-CAT.

 

Peu de foto: Imatge de la celebració del Dia Internacional de la Dona l’any passat a Torredembarra. / ANNA F. – AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This