El Catllar posa la primera pedra de l’ampliació del seu complex educatiu

JORDI SALVAT – El Catllar, 29/02/2020

“Aquest Institut Escola serà un orgull per al municipi i un exemple per al país.” Són paraules del conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, durant la col·locació aquest dissabte de la primera pedra del nou Edifici de l’Escola municipal de música del Catllar i de l’lnstitut Escola L’Agulla. D’aquesta manera, el curs vinent, el Catllar comptarà amb un centre educatiu que aplegarà més de 700 alumnes i 120 docents.

Molts catllarencs i catllarenques no s’han volgut perdre aquest acte simbòlic, però molt esperat. El director de l’lnstitut Escola L’Agulla, Francesc Seritjol, va recordar en la seva intervenció que aquest projecte va començar a caminar el 2016, quan van veure la poca viabilitat de tenir dos centres separats per un quilòmetre i mig de distància i que, per altra banda, les instal·lacions d’ESO a les antigues escoles es quedava petit. A més, l’Escola Municipal de Música necessitava millors instal·lacions. Es van iniciar llavors les converses entre el centre educatiu, l’Ajuntament del Catllar i el Departament d’Educació de la Generalitat, que han estat llargues i han hagut de superar un període polític molt complicat.

L’alcalde del Catllar, Joan Morlà, ha recordat que ja fa 33 anys que el municipi compta amb estudis de música i que volen fer un pas més homologant-los. Morlà ha destacat també la sostenibilitat de l’edifici i l’ús compartit del nou edifici, que compta amb dues plantes i que els nens i nens del poble podran estudiar en un mateix lloc dels 3 als 16 ans. Una demanda tan de l’Ajuntament com de l’Institut Escola és poder comptar en breu amb estudis de Formació Professional. Bargalló ha aprofitat el seu parlament: “En podem parlar, amb algunes condicions: que el territori ho demani i també la xarxa empresarial.” Bargalló ha destacat, per altra banda, que el nou edifici es construirà en fusta i no ciment i també que és un edifici compatit en el disseny, pagament i utilització.

Les obres les porta a terme des del passat mes de desembre l’empresa Voracys Construcciones y Servicios, que va guanyar el procés de licitació obert per l’Ajuntament del Catllar, al qual es van presentar un total de cinc ofertes. La durada prevista del contracte és de vuit mesos. En forma de rectangle, l’edifici es construeix on ara hi ha l’aparcament de cotxes, al costat de l’escola. El projecte preveu que l’aulari estigui integrat al conjunt sense semblar un afegit i que hi hagi espais compartits. Els dos edificis estaran connectats, però el nou podrà funcionar de forma independent fora de l’horari lectiu. El projecte també inclou la connexió amb l’edifici existent i l’adaptació de l’accés principal. La connexió del nou edifici amb l’escola es farà mitjançant un porxo nou. La superfície construïda del nou edifici és de 1.580,10 m2 distribuïda en dues plantes.

Les dues plantes de l’edifici s’organitzaran amb un esquema de passadís central i dependències a cada un dels costats amb orientacions nord i sud. L’accés se situa a la façana est de l’edifici i disposa d’un mecanisme de doble porta. Al vestíbul d’entrada s’hi ubiquen les dependències del conserge, l’accés a l’escala protegida, l’ascensor i els serveis. Des del vestíbul i en direcció a ponent s’inicia un passadís que permet l’accés a les estances de l’administració, sala de professors, les aules d’instruments de l’escola de música i les quatre aules específiques de l’aulari: laboratori i ciència, tecnologia i plàstica, dansa, psicomotricitat i música. Al final del passadís hi ha una segona escala per facilitar les evacuacions de l’edifici. El passadís de la planta pis dona servei a deu aules, cinc a cada costat del passadís, i els serveis.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This