Front comú del Pacte de Berà contra l’ocupació irregular d’habitatges

REDACCIÓ – Roda de Berà, 10-02-2020

L’ocupació d’habitatges buits és un problema comú al Baix Gaià i al Baix Penedès i els alcaldes de les principals poblacions d’aquest territori, agrupats en l’anomenat Pacte de Berà, han decidir prendre mesures després d’una reunió aquest dilluns a Roda de Berà. Aquestes ocupacions il·legals van associades a una elevada conflictivitat i en molts casos a l’increment de delictes que s’ha produït darrerament.

Els batlles demanaran canvis legals i més mitjans per lluitar contra l’ocupació, però també més habitatge social per a persones autènticament necessitades

Per posar mans a la feina, els alcaldes i alcaldesses han acordat establir una taula tècnica de treball intermunicipal, que coordinarà les accions que es tirin endavant. Entre aquests accions, hi haurà l’obertura de converses amb els grans tenidors d’habitatges per a incentivar la seva participació en les polítiques d’habitatge municipals, ja que els alcaldes i alcaldesses han coincidit a assenyalar que hi ha un problema de fons, que afecta persones i famílies autènticament necessitades.

El Pacte de Berà també demanarà una reunió amb el jutge degà del Vendrell per a demanar una major implicació judicial en les actuacions dutes a terme per les forces de seguretat en les ocupacions conflictives.

Finalment, els alcaldes i alcaldesses del Pacte es reuniran amb els delegats dels governs estatal i autonòmic al territori, per a explorar un canvi en la legislació vigent que faciliti eines als ajuntaments per fer front a les ocupacions conflictives i demanar més mitjans per lluitar-hi.

Foto: Els acaldes del Pacte de Berà s’han reunit al municipi que dona nom al grup. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This