El Temporal ‘Gloria’ inunda i causa estralls a la línia costanera del Baix Gaià

La gent de Baix a Mar de Torredembarra està acostumada a llevantades periòdiques que envaeixen el passeig marítim i fins i tot els carrers del barri mariner, però el pas del Temporal ‘Gloria’ aquest dimarts ha deixat imatges impactants. La majoria d’habitants de Baix a Mar, fins i tot els més grans, mai havien vist un temporal tan violent com el Gloria.

El fort onatge combinat amb la gran quantitat de pluja i les fortes ratxes de vent de més de 70 km/h ha fet que l’aigua envaís no només el passeig sinó els carrers de segona línia de mar i hagi causat estralls entre els establiments de restauració de la façana costanera. Al Restaurant Òxid, obert fa ja 12 anys, mai havien vist que l’aigua entrés a dins de l’establiment.

La  Policia Local de Torredembarra ha informat d’una quinzena d’arbres caiguts, contenidors bolcats, tanques i senyals caigudes. Només pel matí el cos ha hagut de fer 30 actuacions. També l’emissora municipal, Ona la Torre, ha patit problemes tècnics.

El mar s’ha emportat molta sorra -en alguns trams tota- de les platges del Baix Gaià, des de Roda de Berà a la Móra i quan amaini el temporal serà el moment d’avaluar els danys, que seran quantiosos i caldran moltes hores de feina per recuperar la normalitat.

El Temporal Gloria ha provocant que diversos punts d’Altafulla -el Fortí, Brises del Mar o la Vila Closa- hagin perdut l’enllumenat públic. A Altafulla han caigut pins i ha inundat el Club Nàutic. A Botigues de Mar algunes onades han superat el mur del passeig i s’ha restringit l’accés a la roca del Fortí, i l’estadi del  CE Altafulla s’ha tancat.  La Baixada Rigalt tancada al trànsit durat unes hores per la caiguda arbre.

Altres localitats de l’interior del Baix Gaià també han patit danys a causa del temporal i la Pobla de Montornès i la Nou de Gaià han vist com calia tallar la carretera T-210 en alguns moments. A la Pobla, dispositius de Bombers juntament amb treballadors municipals han estat treballant coordinadament per arreglar les conseqüències del temporal.

Les previsions meteorològiques apunten a què el Temporal Gloria continuï castigant el Baix Gaià fins ben entrat aquest dimecres, 22 de gener.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This