El Temporal ‘Gloria’ inunda i causa estralls a la línia costanera del Baix Gaià

La gent de Baix a Mar de Torredembarra està acostumada a llevantades periòdiques que envaeixen el passeig marítim i fins i tot els carrers del barri mariner, però el pas del Temporal ‘Gloria’ aquest dimarts ha deixat imatges impactants. La majoria d’habitants de Baix a Mar, fins i tot els més grans, mai havien vist un temporal tan violent com el Gloria.

El fort onatge combinat amb la gran quantitat de pluja i les fortes ratxes de vent de més de 70 km/h ha fet que l’aigua envaís no només el passeig sinó els carrers de segona línia de mar i hagi causat estralls entre els establiments de restauració de la façana costanera. Al Restaurant Òxid, obert fa ja 12 anys, mai havien vist que l’aigua entrés a dins de l’establiment.

La  Policia Local de Torredembarra ha informat d’una quinzena d’arbres caiguts, contenidors bolcats, tanques i senyals caigudes. Només pel matí el cos ha hagut de fer 30 actuacions. També l’emissora municipal, Ona la Torre, ha patit problemes tècnics.

El mar s’ha emportat molta sorra -en alguns trams tota- de les platges del Baix Gaià, des de Roda de Berà a la Móra i quan amaini el temporal serà el moment d’avaluar els danys, que seran quantiosos i caldran moltes hores de feina per recuperar la normalitat.

El Temporal Gloria ha provocant que diversos punts d’Altafulla -el Fortí, Brises del Mar o la Vila Closa- hagin perdut l’enllumenat públic. A Altafulla han caigut pins i ha inundat el Club Nàutic. A Botigues de Mar algunes onades han superat el mur del passeig i s’ha restringit l’accés a la roca del Fortí, i l’estadi del  CE Altafulla s’ha tancat.  La Baixada Rigalt tancada al trànsit durat unes hores per la caiguda arbre.

Altres localitats de l’interior del Baix Gaià també han patit danys a causa del temporal i la Pobla de Montornès i la Nou de Gaià han vist com calia tallar la carretera T-210 en alguns moments. A la Pobla, dispositius de Bombers juntament amb treballadors municipals han estat treballant coordinadament per arreglar les conseqüències del temporal.

Les previsions meteorològiques apunten a què el Temporal Gloria continuï castigant el Baix Gaià fins ben entrat aquest dimecres, 22 de gener.

El darrer video

El pagès torrenc Daniel Rovira, un dels protagonistes del vídeo que ha fet el Departament d’Agricultura

Hemeroteca

Tweets recents

Share This