Performance de les Papallones Liles a Creixell aquest diumenge en contra de la violència masclista

REDACCIÓ

El Mirador de Creixell ha estat l’escenari aquest diumenge, 12 de gener, de la performance El violador ets tu, organitzada pel col·lectiu feminista Papallones Liles, d’aquesta localitat del Baix Gaià. En aquest acte públic, han recolzant l’himne de les companyes xilenes Un violador al teu camí, en contra de la violència masclista. Hi han participat una quarantena de persones, a les quals se’ls havia demanat que portessin un mocador negre. Mitja hora abans s’ha fet un assaig.

El col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell va néixer el febrer del 2017 impulsat per un grup de dones unides per una ideologia en comú vers el feminisme. Donen suport a la idea de la lluita contra el patriarcat, l’avortament lliure, la defensa de la societat comunal com a medi pel canvi, el moviment LGTBI i el lliure pensament vers la sexualitat i el cos de la dona. Aborden temàtiques relacionades amb el gènere a partir de debats i aprofiten aquests espais de construcció teòrics per poder aportar elements d’anàlisi que consolidin una bona praxis política, transversal i feminista en tots el àmbits que ens vinculen a la nostra societat.

Activitats durant tot l’any

Al llarg de l’any duen a terme diverses activitats al seu municipi i col·laboren també amb altres entitats. Tenim un punt lila fixe a la Biblioteca Municipal de Creixell, on es poden trobar diversos llibres sobre les temàtiques que tracten. Cada 8 de març, sumant-se als diferents actes que tenen lloc al nostre poble, en commemoració al dia de la dona, pinten un mural en un dels edificis cedits per l’Ajuntament. Per la Festa Major sempre hi són, enguany amb la participació del Nois de la Torre, que van fer un pilar de dones. També fa unes setmanes, el 25N, dia Internacional Contra la Violència vers la Dona, van ocupar la Plaça Major amb una performance. A la Plaça de Vorey van pintar el primer banc LGTBI de la vila. Trimestralment projecten pel·lícules al cicle de cinefòrum amb espai de debat en acabar.

Juntament amb la regidoria de la dona i l’Ajuntament de Creixell, aquest 2019 han creat i convocat el I Certamen Literari Papallones Liles, que ha estat obert fins el 31 de desembre i que formarà part dels actes programats per a la celebració del 8M del 2020, amb la corresponent entrega de premis.

 

FOTO: PAPALLONES LILES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This