‘Me, a monster?’, un curtmetratge d’animació ‘made in’ Altafulla

JORDI SALVAT

Nono és l’únic habitant el planeta Pano. Viu feliç i dedica els seus dies a cuidar del seu petit i estimat planeta. Un dia, l’arribada inesperada de Be2 ho alterarà tot i tindrà un gran impacte en Nono. Malgrat les seves evidents diferències, tots dos trobaran la manera de comunicar-se i, per tant, conviure junts en harmonia. És la sinopsi de ‘Me, a Monster?, un curtmetratge d’animació de sis minuts de durada que tracta d’explorar la por a tot allò que és diferent i la manera com això afecta en la forma de relacionar-se.

Darrera d’aquesta producció estan dos altafullencs, Joan Rubinat i Belinda Bonan, i la seva productora, Most Wanted Studio, d’Altafulla. Bonan és la directora i guionista, a més de directora d’animació i muntatge. Rubinat s’ha encarregat del so i Inés Miras de la música. Me, a monster? està a punt d’iniciar el seu recorregut per festivals d’arreu de món. Per finançar-ho han portat a terme una campanya de micromecenatge a través de Verkami, que els ha permès recollir 2.269 euros, un 113% dels 2.000 que volien aconseguir, que serviran per pagar taxes d’inscripció a festivals i viatges per difondre el curt.

El recorregut serà sobretot en festivals de temàtica infantil, però també d’animació i algun d’estàndar. S’han presentat a una trentena i a partir del mes vinent sabran si han estat seleccionats. Després d’un any de festivals es publicarà on-line, però abans els que han participat en el Verkami el podran veure com a recompensa i també es podria fer una sessió oberta a Altafulla. També Me, a monster? podria tenir un recorregut transmèdia, amb una web-sèrie o un llibre.

Darrera de Me, a monster? hi ha més de dos anys de feina. “La idea la vam tenir l’estiu de 2017 i vam estar mig any preparant el guió amb un consultor de guió perquè és una fase important, com vam experimentar amb el primer curt. Després va venir el desenvolupament de personatges, l’animació 3D, la il·luminació, el render dels 7.000 frames, que va durar fins l’octubre passat. Tot això ho hem hagut de combinar amb altres feines”, explica Bonan, que la defineix com una producció que intenta difondre valors entre els nens, però que els pares també s’entretinguin.

Me, a monster? és el segon curtmetratge d’animació de Belinda Bonan, després de la seva òpera prima Back in Fashion (2017), que va aconseguir tres premis i dinou seleccions oficials, entre les quals destaquen el 21 Festival de Cine de Màlaga, el Monstra (Lisbon Animated Film Festival), Zinebi 59 i Shorts Mé- xico. Bonan és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona, en Comunicació Audiovisual per la UOC i diplomada en Estudis Avançats d’Animació de Personatges de l’Animation Mentor School. Ha participat en diverses produccions d’animació com animadora 3D, entre les quals destaquen la pel·lícula d’animació Brujerías i la sèrie de televisió Desafío Champions Sendokai. També ha participat en els curts de ficció Insight i Te voy a tener que contar un cuento. També és docent.

Most Wanted Studio és una empresa de producció especialitzada en la creació de contingut per a cinema i televisió, fundada el 2007 per Joan Rubinat. Va començar la seva trajectòria com a estudi de gravació, però ha ampliat els seus serveis en les àrees d’animació, imatge real i so en curtmetratges, llargmetratge i sèries de televisió.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This