Altafulla supera els 8 milions d’euros de pressupost per al 2020

REDACCIÓ

L’Ajuntament d’Altafulla comptarà aquest any 2020 amb un pressupost general, que consolida una xifra de 8.047.445,45 euros. Ha estat aprovat en el ple municipal del passat 10 de desembre pels tres grups que formen l’equip de govern, l’EINA-ERC, el PSC i Ara Altafulla i l’abstenció dels quatre regidors d’Alternativa Altafulla i els dos representants de Junts per Altafulla.

La xifra total s’incrementa en uns 300.000 euros arran de l’entrada en vigor del nou contracte de la recollida d’escombraries, servei mancomunat amb el Consell Comarcal del Tarragonès i que s’eleva als 1.086.000 euros, i que ha obligat a modificar altres partides. Una altra de les novetats del Pressupost de cara l’any vinent és la recuperació de la partida destinada a la Participació Ciutadana, que estarà dotada inicialment amb 5.000 euros, que es destinaran especialment en posar en marxa “una aplicació que garanteixi l’absoluta participació dels veïns i veïnes en el dia a dia de la governança”, segons detalla el regidor d’Hisenda, Dani Franquès.

Pel que fa al capítol d’inversions, l’Ajuntament d’Altafulla comptarà pel 2020 amb una partida de 163.945,20 euros, la major part de la qual anirà destinada a l’acabament de les obres de la Altafulla supera els 8 milions d’euros de pressupost per al 2020 Violeta amb una xifra de 103.000 €. Aquestes inversions es finançaran amb els propis ingressos corrents del consistori, sense dependre de finançament extern. Cal recordar que l’Ajuntament d’Altafulla es troba en deute zero, cosa que li permetria recórrer al finançament extern en cas que fos necessari tirar endavant alguna inversió com és el cas del futur Centre de Dia.

Quant al pressupost d’ingressos, els impostos directes com l’IBI segueixen tenint un pes important assolint la xifra de 4.123.425 euros, molt per damunt de la taxa

Hemeroteca

Tweets recents

Share This