La casa del Baix Gaià on es viu més el Nadal

Jordi Salvat

A la urbanització de Manous I del Catllar trobareu, des de finals de novem­bre, la casa que viu més el Nadal en tot el Baix Gaià. Fins a 13.000 bombetes i desenes de motius nadalencs més decoren la casa de l’Enrique Quero i la Pe­dchy Ramos “Des de molt petits ha es­tat molt present en tots dos l’esperit nadalenc. A casa sempre hem viscut el Nadal molt intensa­ment, en això hem tingut la sort de coincidir els dos”, explica l’Enrique. Com arrenca tot? “Aquesta història va co­mençar molt a poc a poc. Sempre hem decorat la nostra casa per aquestes dates. Encara recordem el nostre primer arbre decorat exterior . Va ser una oferta en bombetes d’un centre comercial. Al costat d’una estrella que vam posar a la façana. Fa gairebé deu anys d’això”, recorda.

Però un viatge a Nova York el 2013 ho va can­viar tot. “Sempre ens han agradat les pel·lícules na­dalenques i ens fascinava com adornaven les cases, els arbres, els carrers, etc. I l’any 2013 vam fer realitat un dels nostres somnis: viatjar a Nova York per Nadal. Ens va encantar un barri ano­menat Dyker Heinghts a Brooklyn, on tots els veïns decoren les cases i jardins amb milions de llums i ornaments”, co­menta.

A partir de l’any següent van començar a deco­rar casa seva amb uns quants llums de Nadal i any rere any han anat adquirint més decoració nadalenca. Si l’any passat més de 6.000 bombetes decoraven l’habitatge, enguany en són 13.000. “Ens encanta veure la cara d’il·lusió dels nens quan passen per davant de la nostra casa, és una manera d’alegrar el veï­nat”, comenta l’Enrique.

SETMANES DE PREPARATIUS

El mes d’octubre, l’Enrique i la Pedchy ja van iniciar la instal·lació de les bombetes, que és el que menys es nota, i du­rant el novembre, la resta de la decoració. L’encesa de les llums, tot i que en­cara en faltaven algunes, la van fer el diumenge 24 de novembre, un mes just abans de la Nit de Nadal. L’Enrique explica que la majoria del material el compra per internet i arriba procedent dels Es­tats Units, Alemanya o la Xina, com unes llums de 100 metres de llargada on hi van 600 bombe­tes. Aquí els costa molt trobar el tipus d’articles nadalencs que necessi­ten. La inversió d’aquest any ha arribat als 2.000 euros i explica que ho financen estalviant cada mes uns diners. Moltes de les garlandes i altres ornaments que decoren la casa són fets a mà.

La novetat més impor­tant que tenen aquest any són dos soldats tren­canous de grandària na­tural que ens custodien l’entrada de la casa. També destaca un ninot de neu que posen a la te­rrassa que mesura més de 7 metres d’alçada. L’enllumenat l’encenen al voltant de les 18.30 fins a les 23.00 hores. L’Enrique comenta que els veïns i veïnes ja els animen els darrers anys a decorar més la casa per Nadal i els porten ornaments i articles per afegir-los. Enguany fins i tot Santa Claus visitarà aquesta casa del Catllar. Serà els dissabtes 14 i 21 de desembre durant di­ferents moments del dia.

La decoració de la casa crida l’atenció de veïns i de persones de la contornada que se n’assabenten i l’Enrique confessa que algun dia que arriba de treballar veu gent davant de casa seva admirant la llu­minària i li fa vergonya entrar, fa mitja volta i arriba més tard. I tam­bé explica que els criden des d’hores intempesti­ves des del carrer agra­int-los com de bonica que tenen decorada la casa. Potser els propers sereu vosaltres.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This