Treateràpia canvia la política per la família en la seva segona obra

JORDI SALVAT

El grup de teatre altafullenc Treateràpia continua treballant intensament en la preparació de la seva segona obra. Després de l’èxit del thriller polític amb tocs de comèdia Pla de xoc, que han portat a molts escenaris del Baix Gaià i el Camp de Tarragona, el nou muntatge porta per títol Crema cremada i “serà una comèdia familiar amb un clar missatge de rerefons que vol fer reflexionar l’espectador sobre la societat en què vivim”, segons el seu autor, director i actor, Joan Maria Vidal.

Crema cremada s’estrenarà el proper mes de març. Als Treateràpia els agradaria estrenar la seva nova obra al Casal La Violeta d’Altafulla, però aquest equipament encara està en obres per la remodelació iniciada abans de l’estiu i no és clar el termini d’acabament dels treballs. Si no és a Altafulla, l’estrena seria en una altra localitat del Baix Gaià. Vidal apunta que ja han tancat alguns bolos en altres poblacions del Camp de Tarragona i que tenen previst portar Crema cremada a la Fira del Teatre Tàrrega i el Festival internacional de teatre amateur de Girona (FITAG) 2019. “En alguns d’aquests municipis ja vam fer-hi Pla de xoc, però en altres no ens han vist”, comenta l’actor i dramaturg.

La nova proposta de Joan Maria Vidal presenta una família molt normal el dia a dia de la qual es veu trasbalsat per l’ascens de categoria laboral de la mare. És entorn d’aquest canvi que gira tot l’entramat de personatges i de fets, des d’una visió molt còmica. “Crema cremada és una obra més professional, amb un ritme trepidant que fa riure molt, però també amb un missatge clar al final, que farà pensar els espectadors”, assenyala Vidal.

Encara queden unes quantes setmanes d’assajos perquè la nova obra del grup altafullenc estigui preparada per representar-se i esperen almenys igualar l’èxit de crítica i públic de Pla de xoc. L’elenc de Crema cremada és gairebé el mateix, amb Xavi López, Anna Mulet, Arantxa Piquer, Marc Novell, Rosalia Juan Pulido, Laia Marsà, Caterina Noguera, Gemma Fuentes i el mateix Joan Maria Vidal.

Vidal admet que en aquesta obra es nota la seva progressió com a dramaturg gràcies a la formació en direcció de dramatúrgia que ha fet a la prestigiosa Escola Eòlia i un curs intensiu aquest estiu amb Joel Joan. “Hem pogut treballar cada personatge de Crema cremada des de l’inici i hem vist com anaven creixent. Els actors i actrius que a Pla de xoc no feien papers principals ara sí que els fan, i a l’inrevés. I s’ha incorporat a la companyia Gemma Fuentes, de Torredembarra, que va fer dos covers a Pla de xoc i ara té un dels papers principals”, comenta Vidal, que també destaca la inversió que han fet en decorats i vestuari, que estan molt treballats, i explica que alguns vestits els han comprat a Holanda. Els assajos de Crema cremada continuen amb l’objectiu d’arribar a l’estrena amb una obra “més madura” que Pla de xoc, en paraules del seu autor i director.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This