L’Associació Mediambiental La Sínia crea la Xarxa d’Observadors Ambientals de la conca del riu Gaià

REDACCIÓ

Vincular la població local en la tasca a favor de la conservació de la biodiversitat i els hàbitats del territori. Aquest és el principal objectiu de la Xarxa d’Observadors Ambientals de la conca del riu Gaià (XOAG), impulsada per l’Associació Mediambiental La Sínia i que vol integrar particulars, col·lectius, entitats i administracions del conjunt de municipis de la vall del Gaià. Organitzada com a grup de voluntariat ambiental, aquest projecte va rebre el premi de la segona edició Natura i Societat de la Fundació Girbau.

Amb l’objectiu de focalitzar l’activitat de la XOAG, s’establiran línies d’actuació bàsiques, lligades als projectes que l’Associació Mediambiental La Sínia realitza en el marc del Programa de Custòdia Fluvial del riu Gaià. Aquestes línies d’actuació, que no seran fixes en el temps, s’adaptaran i modificaran en relació amb la consecució de nous projectes d’interès general.

Per tal de constituir un grup d’observadors experimentats i un criteri d’observació homogeni, es duen a terme cinc sessions de formació teòrica gratuïtes i obertes a tots els veïns i veïnes de la conca. El 8 de novembre es va fer al Catllar. Les altres jornades són: el 15 de novembre a les 18.30 hores a la Biblioteca de Vila-rodona, el 22 a les 18.30 hores al Centre d’Entitats del parc del Comunidor d’Altafulla, el 23 a les 10.00 hores a la Casa del Poble de Querol i el 29 a les 18.30 hores al castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt. Per altra banda, aquesta formació serà complimentada per sessions pràctiques en què els participants aplicaran les distintes metodologies d’observació. Realitzada la formació bàsica, la xarxa d’observadors actuarà de forma autònoma, a diversos nivells i graus d’implicació, dins dels grups de conca: Alt, Mig i Baix Gaià.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This