Mantenir la casa fresca a l’estiu

 EVA REMOLINA / AMIC – 28/5/2021

La calor arriba per a quedar-se i mantenir una temperatura fresca a casa és fonamental per a convertir la nostra llar en un lloc còmode i agradable. La climatització pot ajudar-nos, però suposa una despesa considerable, per la qual cosa mai està de més seguir alguns trucs per a intentar que la calor no s’apoderi de les nostres estàncies i alhora que la factura energètica no ens amoïni.

Ja sabem que si el nostre pis és un baix o està situat en els pisos inferiors serà sempre més fred que els situats en la part més alta, que el terra ceràmic no és tan càlid com per exemple el parquet o la moqueta i que és fonamental comptar amb un bon aïllament tèrmic en l’habitatge i reparar les possibles esquerdes o fissures per les quals podem perdre calor o guanyar-ho en funció de l’època de l’any. No obstant això, a vegades aquests canvis suposen una important inversió de diners que no sempre ens podem permetre, per la qual cosa us proporcionem unes pautes a seguir que no són tan costoses i que poden ajudar-nos.

– Omplir de plantes la nostra casa. Aquestes aporten humitat a l’ambient, i no sols això: el color verd a més, aporta frescor.

– Canviar l’orientació dels mobles. Si l’espai ens ho permet i podem situar en una altra zona el llit, evitarem acostar-lo a la finestra o a aquelles parets a les quals el sol toca durant tot el dia.

– Regar el jardí i les terrasses al capvespre per a refrescar la zona.

– Canviar les cortines que tinguem a l’hivern i col·locar altres més lleugeres, amb teixits naturals com el cotó, o el lli. Les cortinetes més fines són perfectes, perquè proporcionen intimitat, però deixen circular l’aire.

– Substituir les bombetes incandescents pels leds, que proporcionen menys calor.

– Pintar la casa de blanc o de colors clars. Aquestes tonalitats també s’aconsellen a la resta d’accessoris com els tèxtils, per exemple.

– Sembrar plantes trepadores perquè puguin anar pujant per la façana. Amb elles crearàs una barrera natural contra la calor.

– Posar la rentadora i el rentavaixella al capvespre o a la nit, i tenir tots els electrodomèstics apagats totalment quan no s’utilitzin. El fet de tenir-los en stand-by, desprenen calor (a part que també consumeixen).

– Col·locar un plat amb glaçons de gel davant del ventilador. D’aquesta manera, l’aire sortirà més fred.

– Baixar durant el dia o les hores de més calor totes les persianes i tancar les finestres, i ventilar durant el capvespre i la nit. Aconseguirem realment baixar la temperatura ambiental uns quants graus.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This