Torna el detectiu tarragoní Pitu Trifàsic amb un tercer àlbum de la mà de l’altafullenc Víctor Centelles

JORDI SALVAT – Altafulla, 4/2/2021

El cas de la pubilla desapareguda és el títol del nou àlbum protagonitzat pel detectiu tarragoní Pitu Trifàsic, el tercer de la saga escrita i dibuixada per l’altafullenc Víctor Centelles. Aquest investigador privat “solitari, pessimista i perdedor” -tal com el defineix l’autor- es mourà, com en la darrera entrega, en un atmosfera futurista, semblant a la de la icònica pel·lícula de Ridley Scott Blade Runer, però amb tons vintage dels clàssics negres dels anys quaranta del segle passat. I ho farà contractat per una important família tarragonina per trobar una filla que ha desaparegut i que el portarà a viure una sèrie d’aventures per la ciutat de Tarragona i també el Baix Gaià.

Pitu Trifàsic va debutar el 1999 amb el Pelusa de l’Arabassada i va tornar fa quatre anys amb Qui és ningú. Centelles ha recorregut aquest any a l’autoedició després de treballar intensament durant aquest confinament, tot i que ja havia començat abans. L’àlbum està fet amb la tècnica de rotring en blanc i negre. Reconeix influències de clàssics del còmic com Corto Maltés, d’Hugo Pratt, o Rip Kirby, d’Alex Raymond.

De Pitu Trifàsic en el cas de la pubilla desapareguda se n’han editat cent exemplars, que es podran trobar en llibreries tarragonines com La Capona i Adserà, però també en establiments d’Altafulla i Torredembarra.

Victor Centelles Miranda (Tarragona 1966) va estudiar pintura a l’Escola-Taller d’Art de Tarragona. Guanyador al 1992 del premi Ricard Opisso d’historieta gràfica, ha publicat les seves vinyetes en diaris de Barcelona i Tarragona. És col·laborador del Torredembarra Actualitat amb la seva secció d’humor gràfic Olla barrejada.

Torredembarra Actualitat sortejarem un exemplar de Pitu Trifàsic en el cas de la pubilla desapareguda. En breu us explicarem com participar en el sorteig.

Foto: Un parell de pàgines del nou llibre de Víctor Centelles. / CEDIDES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This