OPINIÓ l Esport i cultura a la Torre: camins oposats

GERARD CIURÓ

És difícil escollir un tema després del convuls mes d’abril que vam tenir a la Torre. Sens dubte, els creadors dels balls parlats tenen excedent d’idees per fer, amb la seva habitual dosi d’ironia, uns textos brillants que faran les delícies de torrenques i torrencs per la propera Festa Major. Entre un assassinat, una trama d’explotació de treballadors estrangers, una plantació de marihuana i una forta pedregada que ha deixat imatges gens habituals, va ser un mes per recordar.

L’inici de maig, marcat per unes eleccions al Parlament que han deixat un panorama complicat, podia portar millors notícies, començant per l’ascens de l’equip de futbol local a la Segona Catalana, que havia generat una il·lusió important entre l’afició torrenca, però un parell de resultats inesperats sembla que allunyen definitivament aquesta possibilitat.

Hauria estat un nou triomf de l’esport torrenc que en els darrers anys ha anat donant alegries i que reflecteix que des de les institucions, amb bon criteri, s’ha apostat per dotar de recursos, d’equipaments i de suport per a l’activitat esportiva. Sens dubte, el lema de “la Torre és esport” ha fet fortuna i són molts els esportistes i clubs torrencs que han assolit una notable rellevància. De totes maneres la implantació dels nombrosos equips que formen la base formativa del club és el veritable èxit del futbol torrenc.

Malauradament no es pot dir el mateix de l’activitat cultural, que no ha rebut ni l’interès, ni les ajudes, ni les inversions que calien per part de les institucions. Òbviament aquest fet es veu reflectit en una activitat cultural que, malgrat la creativitat, el talent d’algunes persones i les bones intencions per part d’algunes entitats, no aconsegueix reeixir sense un teatre, ni un auditori, ni un museu, ni un casal o espai cultural prou digne per realitzar-hi activitats amb unes condicions i comoditats adequades. Amb la honrosa excepció de la cultura popular de la qual ens n’enorgullim, podem afirmar que esport i cultura, a la Torre, van per camins oposats.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This