OPINIÓ l La importància de les Relacions Intergeneracionals en la vellesa

JERUSALEM TORRA

En aquesta societat són essencials les Relacions Intergeneracionals aquelles que es donen entre persones i grups de diferents edats, on s’intercanvien experiències, fomenten valors com el de la solidaritat, es crea xarxa de suport , s’incrementa l’empatia, integració de les persones, responsabilitat social, comparteixen coneixements…

Els beneficis d’aquestes relacions son molt beneficioses per ambdues parts, per la transmissió de costums, aprendre del passat, molt important a l’hora de trencar mites i prejudicis cap a la imatge de la vellesa , augmenta el respecte, millora l’escolta activa i millora d’habilitats entre moltes altres.

La meva experiència durant anys treballant directament amb persones grans que han  viscut aquesta convivència ha estat molt positiva i emotiva i més quant és produeixen de forma espontània i natural amb nens de curta edat, moltes són les activitats i temàtiques que poden realitzar : projectes tecnològics oferint els joves eines per lluitar contra la bretxa digital, projectes d’horts, en relació amb el medi ambient, mentories donant suport en la formació o recolzament a joves amb dificultat en els estudis,compartir allotjament i activitats diverses d’oci i lleure .

Vivim en una societat que per desgracia aïlla a les persones grans i les  exclou d’una manera vergonyosa , a més de trobar-nos amb famílies molt petites on la figura de la persona gran no existeix o nouvinguts on aquest referent resideix en un altre país i perdent el vincle.

Seria molt interessant  unir Societats amb relacions de diferents edats i crear un ideal d’una societat per a totes les edats, crear sinergies  amb escoles , Centres de persones grans, Llar de jubilats, Instituts i  residències  on crear un Moviment Social Intergeneracional i crear vincles com a magnífica recepta social aquella que pot prescriure un Facultatiu que evita mals majors i alleugera la nova pandèmia la “ Soledat “ .

Hemeroteca

Tweets recents

Share This