El 2024 ens tocarà pagar més

JORDI SALVAT

Excepte una sorpresa de darrera hora en forma d’improbable enginyeria, l’Ajuntament de Torredembarra pujarà els impostos de cara al 2024. La gran bandera del govern de Torredembarra post-Masagué ha estat una gestió econòmica eficaç, però sembla que no n’hi ha hagut prou per fer calaix de cara a les vaques flaques, que ja són aquí, en forma d’augment de l’energia i altres despeses corrents, interessos que s’enfilen i un cost de la recollida de la brossa que s’ha multiplicat per dos.

L’alcalde, Eduard Rovira, va anunciar per primer cop la possibilitat d’augmentar els impostos als micròfons de TAC-12 i la concreció la coneixerem aviat perquè les ordenances del 2024 s’han d’aprovar abans de final de mes. Torredembarra no serà una excepció, ja que la majoria de municipis estan anunciant que els números no quadren i la ciutadania haurà de “col·laborar” a fer-ho.

No val allò de “mal de muchos, consuelo de tontos”, sobretot perquè a Torredembarra ja fa anys que paguem impostos molt elevats. Compareu amb amics i coneguts de municipis propers el que pagueu d’IBI. I és que aquest impost, que grava els habitatges, serà el que segur que pujarà. I podria no ser l’únic. La taxa de la recollida d’escombraries apunta cap amunt. I sinó és el 2024 serà el 2025 perquè una directiva europea, que estableix que el cost del servei de recollida de la brossa s’ha de cobrir únicament amb les taxes sobre aquest concepte, farà inevitable una pujada que pot ser sagnant.

Any 2024, any de pujada d’impostos. Un punt que no trobareu a cap dels programes electorals dels tres partits que governen Torredembarra. Però com la memòria és curta, el 2027 potser ningú se’n recorda i amb una mica de sort podran aplicar una petita però efectista rebaixa fiscal. Seguim!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This