La meva mami adora el Metavers perquè no cal escombrar

ÀUREA RODRÍGUEZ

Porto un temps en la que començo a estar avorrida de tant de Metavers. M’he fet un avatar de supermami que trenca motllos per poder oblidar els quilos de més, les canes i les ulleres del corre-corre a l’escola. Com que sembla ser que el COVID fins a nova variant i dosi de vacunació s’ha acabat, hi ha un munt de conferències, jornades i trobades sobre el metavers però en viu i en persona (curiós).

Comencen a haver metaversos per tot i per a tots, alguns amb més utilitat que d’altres, més evolucionat que d’altres i més marquetinians que d’altres. Els més interessants són aquests mons sintètics basats en entorns col·laboratius industrials, educatius, comercials o experiencials on simular experiències que en la realitat serien molt cares i que connecten persones o empreses a distància, son i seran l’antesala per a predir, provar, testejar i dissenyar grans avenços. També n’hi ha que serveixen per a vendre productes, destinacions turístiques o buscar parella sigui humà o avatar.

En Jaron Lanierel, va ser qui va crear el terme de realitat virtual i és autor de “Deu raons per a esborrar les teves xarxes socials d’immediat” i ha declarat: “Si el metavers funciona amb el mateix model de negoci que les xarxes socials, destruirà la humanitat”, en el sentit que hem de saber que els metaversos són plataformes que pertanyen a empreses, no és cap democràcia. Ni ets amo de les teves dades ni tens cap dret a vot”.

Es a dir que ja pots estudiar dret en el metavers, casar-te, fer control parental o decorar el teu xalet de luxe però compte que no deixen de ser serveis privats i no públics com en el món analògic. A mi m’agrada el de decorar perquè com diuen els meus peques: Mami, tu adores el metavers perquè no cal passar l’escombra.

El problema del metavers és que no és un món B. Els meus fills viuen a casa, volen la mami en viu, s’eduquen en una escola pública i encara que el meu moment metavers sigui pulcre, ells necessiten la seva dosi de macarrons, la roba neta, la salut supervisada i l’escombra preparada pel que pugui passar.

En la era del humanisme tecnològic, compte amb els tòxics, troians i trolls i envolteu-vos de Sinergents que sempre sumen aptituds, equip i valors.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This