El millor regal

ISAURA VALLE

Ja han transcorregut uns quants dies de 2023, però encara és habitual escoltar i iniciar una conversa amb un ‘Bon any nou!’. Desconec si hi ha algun protocol al respecte, però els meus millors desitjos per tots vostès en aquest nou any.

Enrere queden dies de festa, riures amb la família, menjars en excés i cares de sorpresa en obrir presents. Enguany, nosaltres, la família Olivé, hem rebut un regal molt especial. Va arribar uns dies abans de Nadal i no ens el van pas portar el Pare Noel o els Reis Mags. Aquest cop, ens el van fer els amics del Club d’Escacs de Torredembarra al realitzar el Torneig In Memoriam Lluís Olivé, el meu avi.

Com els millors regals, aquest ens va arribar de forma inesperada i en forma d’abraçada plena de records. L’avi era un amant confés dels escacs. De fet, va ser fundador del Club i posteriorment tresorer. A més a més, durant molts anys, va dedicar part del seu temps a ensenyar a la canalla a jugar. Amb mi també ho va intentar, llàstima que no tingués efecte.

En d’altres, les seves classes si van tenir efecte. De fet, alguns d’aquests infants que, fa anys, van aprendre a jugar a escacs amb l’avi, estaven l’altre dia competint al Torneig In Memoriam. Aquest, entre d’altres, és el llegat que l’Olivé – tal com moltes persones el coneixien – deixa al Club. A canvi, la més gran de les mostres d’afecte: el record tot i no ser-hi des de ja fa quasi tres anys.

Anatoli Kárpov, un dels jugadors més emblemàtics de la història, explica que “els escacs ho són tot: art, ciència i esport”. En aquest cas, aquest esport ha estat el motiu pel qual nosaltres hem rebut un regal meravellós. Així doncs, el nostre agraïment al Club d’Escacs de Torredembarra per aquest sentit homenatge a l’avi.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This