La sort de ser torrencs (com a mínim ara)

GUILLEM BARGALLÓ

Des de l’inici de Torredembarra Actualitat em vaig proposar no parlar de política local. Així que per justificar aquest article m’he repetit unes quantes vegades que la meva intenció és parlar de persones i no pas de partits.

Les eleccions municipals són a tocar a la Torre. I, de moment, tot el que sabem certifica que alguna cosa va canviar de manera definitiva el 2014. L’esclat del Cas Torredembarra va provocar un canvi de paradigma: va expulsar del tauler de joc tot el passat i una determinada manera de fer política i ens va portar noves cares. Hi ha problemes que segueixen, com la recollida de la brossa, i que mereixen un suspens a l’actual govern, però el clima polític no és de crispació, sinó propositiu.

El perfil de polítics com els que ja sabem que seran caps de llista ajuda, i molt. La política torrenca és amable, parla de solucions i acords. Hi ha temes que són de consens i que queden al marge de la picabaralla. Per molt que alguns van intentar posar la festa major al centre del debat, Santa Rosalia o les entitats del poble són elements que els principals partits de la Torre respecten i ajuden.

I, creieu-me, tenim molta sort. En un moment en què localitats properes han traslladat el debat polític al fang, la Torre té la immensa fortuna de gaudir de representants públics que s’han allunyat dels personalismes i el joc brut. Potser, ara que s’acosten eleccions, alguns potser intentaran recuperar aquelles actituds tan perilloses, però els torrencs i torrenques ja fa temps que premien una altra manera de fer les coses.

Arriben les eleccions i tocarà aprovar i suspendre. És el moment de passar exàmens, d’escoltar propostes i d’escollir qui volem que ens governi. Sigui quina sigui l’opció escollida, guiem-nos per les persones que han demostrat una manera de fer política des de l’amabilitat, el sentit comú i el respecte. D’aquesta manera, el 2023 continuarem sentint-nos una mica més orgullosos de ser torrencs.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This