OPINIÓ l L’enquesta que no ha fet ningú

JORDI SALVAT

Aquesta setmana passada, desenes de torrencs i torrenques responien a una enquesta telefònica sobre la situació política al municipi. Els enquestats havien de valorar alguns regidors i caps de llista de les properes municipals i obres i problemes d’aquest mandat. O els mitjans de comunicació a través dels quals s’informen, entre altres qüestions. Des del Torredembarra Actualitat vam voler esbrinar quin partit polític estava darrera del sondeig. El fet que es convidés a valorar els qui en els comicis de 2019 van ocupar el quart lloc de les llistes d’ERC i PSC -Raúl García i Angie Muñoz respectivament- era una pista que reduïa els candidats a pagar l’enquesta a republicans i socialistes.

Però uns i altres, qüestionats per un servidor, van negar que fossin els qui havien encarregat l’enquesta. Un o altre mateix -i l’altre diu la veritat-. Hi ha una altra pista. L’empresa que realitzava el sondeig és Opinòmetre, que treballa sovint per Esquerra. Tindria la seva lògica un sondeig per conèixer la situació en un dels pocs municipis mitjans de la demarcació tarragonina on els republicans disposen d’una majoria absoluta i que aquesta pugui ser pagada des de Barcelona.

En pocs dies els resultats de l’enquesta estaran sobre la taula i podrien abocar valoracions incòmodes. I si la diferència de valoració entre l’alcalde, Eduard Rovira, i el cap de llista del PSC, Vale Pino, és inquietantment desequilibrada a favor del segon? I si Raúl Garcia, número tres in pectore se la propera llista republicana li treu alguns punts d’avantatge sobre l’alcalde i alcaldable republicà? No crec en canvi que porti massa maldecaps al PSC que Muñoz sigui hipotèticament més ben puntuada que Pino, un candidat en alça que tot just és el segon cop que opta a l’alcaldia de Torredembarra.

Eduard Rovira ha acumulat un desgast polític evident en aquesta quatre anys d’una majoria absoluta republicana desaprofitada -admès de forma no oficial des de dins del propi partit- i ja fa anys que Raúl García està ungit com el seu successor natural. Però Rovira va decidir abans de l’estiu optar a la reelecció i el setembre va ser proclamat oficialment en un acte públic. El rumor que podria haver un canvi de guió de darrera hora al capdavant de la candidatura republicana és una música que ha sonat en alguns moments en aquest mandat. Els resultats d’aquesta enquesta -que ningú diu que ha fet- poden convertir el rumor en una realitat?

Hemeroteca

Tweets recents

Share This