Les dones grans pateixen violència masclista i tendeixen a normalitzar

JERUSALEM TORRA

Les Dones grans, poques vegades denuncien al seu agressor, la majoria de vegades en el seu entorn familiar més proper (cònjuge, fill…) que per por, vergonya, dependència econòmica i emocional, soledat, escut creat per protegir el seu propi silenci,demències, falta de suport entorn, no trencar nucli familiar, desconeixement de circuits d’ajuda i social, per el paper tradicional de gènere . A més s’afegeix quan tendeixen per normalitzar la violència i resignació davant la vida que assumeixen com un propi rol.

Apostem  per revisar protocols, crear mecanismes d’atenció específica, elaborant  guies d’actuació que abordin la Prevenció :  amb factors de risc i les diferents formes de maltractament; Detecció : amb el mètode d’observació i escolta activa amb els professionals i el teixit social i comunitari; i Intervenció : amb cossos de seguretat , recursos socials,de salut,jurídics i professionals  en el maltractament de les dones grans.

L’OMS assenyala que la violència contra les dones constitueix un problema de salut pública i una violació dels drets humans de les dones. Actualment existeix un increment  del 26% de maltractament de Dones Majors de 65 anys  a Catalunya 2021 (font; Àrea de Relacions Institucionals i  Atenció ciutadana Mossos Esquadra )

No oblidem que el nostre silenci ens converteix en còmplice i en cas d’abús o sospita hem d’alertar, aturem les violències masclistes i que les dones puguin assolir la plena ciutadania, autonomia, llibertat , dignitat , autorealització, assistència i participació.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This