El carrer ‘EnreNou’, un problema gros com el de la brutícia

CARLES MARQUÈS

Del carrer Antoni Roig en dic carrer “Enrenou” pel soroll i incivisme, sobretot molestos a la nit. Un carrer amb uns problemes tan grossos com ho és el de la brutícia per a tota la vila.

Celebro que s’hagin aprovat les ordenances sobre sorolls, vibracions i olors, i sobre circulació dels vehicles de mobilitat personal, VMP. Dels patinets, vaja. És cert, les ordenances corrien pressa. Millor aprovar-les abans del maig… He pogut veure a les xarxes algunes propostes de l’ordenança de VMP, però no sé si en restringeix l’ús en els carrers per a vianants. El web municipal no em permet descarregar les ordenances. És un web antiquat.

Ara com ara, molts patinets hi van fent eslàlom entre gent gran i cotxets amb criatures. I desafiant, trolejant, a qui els ho retreu. De dia sembla un skate park i de nit el circuit de Montmeló. Algun dia tindrem un disgust, i gros. Si li passa res a ma mare, per dir una persona gran, em sentireu.

I els crits a tothora, la manca de respecte pel descans del veïnat. Sembla mentida que al carrer Enrenou hi visquin dos regidors i que altres hi tinguin família. Ja poden dormir? Hi ha més qüestions. Fa poc, una senyora gran va ensopegar amb les llambordes desencarnades i es va fer mal. Me’n vaig queixar amb un missatge directe al Twitter municipal. Em van dir que havien “passat avís a la Regidoria de Via Pública i Manteniment. Gràcies”. De res: tampoc m’ha respost.

No tots els problemes són culpa de l’ajuntament, però sí que n’és responsabilitat plantejar-hi solucions més enllà de les grans obres públiques. No és un tema de més policia (que una mica sí) sinó d’urbanitat. Uns agents cívics anirien bé. I potser hem de recuperar la figura del sereno.

Carrer Nou, problemes vells. A les municipals, votaré el partit que es comprometi de debò a solucionar-los. I d’aquí a cinc anys, només el tornaré a votar si realment els ha solucionat

Hemeroteca

Tweets recents

Share This