Esclat artístic a la xarxa

TRINI ORTEGA

Fa poc temps que soc usuària d’Instagram, una finestra al món que et permet entrar en els espais compartits d’altres persones. Podríem dir que hi vaig entrar mig obligada al treballar en el món de l’educació, però un cop vaig fer el primer tast, la curiositat i l’interès per les novetats artístiques em van poder.

La comoditat que et proporciona aquest mitjà és insuperable. T’asseus al sofà de casa, cliques sobre la icona i ja ets dins. No cal desplaçar-se, viatges d’una galeria d’art a un museu, passant per l’estudi d’una artista i acabes admirant una performance en directe sense adonar-te’n. Val a dir que la vivència artística no és la mateixa que podem tenir quan veiem l’obra en directe, però déu-n’hi-do. Certament, et trobes en un món inabastable on la creativitat flueix espontàniament i les propostes són molt nombroses. Espai que permet promocionar i difondre l’obra d’artistes que no formarien part del circuit convencional.

Però com sempre, el primer impuls és buscar què es cou a la Torre i voltants. Hi descobrireu clàssics com el GROP, que ja han complert els vint anys de vida artística, que només fa un any que han entrat a Instagram. D’altres consolidats com el Jordi Morera, que amb els seus retrats esbossats amb agilitat i rapidesa ens mostra el paisatge humà més proper. Passant per les il·lustracions per a infants i joves de la contista Rosalia Ciuró i acabant amb creadores novelles com la Titaranyeta, la Rut Flores Rimbau, que ens mostra unes delicades i elegants aquarel·les, de temàtica vegetal, executades amb una subtil i segura pinzellada. No podem oblidar els col·lectius que fa temps que treballen, espais on conflueixen escultura i pintura: art_a_la_torre, arteliertdb i l’altafullenc art_al carrer. N’he citat uns quants i m’he deixat la fotografia i altres camps creatius, però això pot convidar-vos a passejar per Instagram i gaudir de l’esclat artístic de la xarxa.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This