L’APUNT l Decidirà la participació

JORDI SALVAT

La consulta sobre el futur del Bloc de Baix a Mar ja està en marxa. Ha costat molt i us he de confessar que vaig arribar a pensar que no es faria mai. El 12 de juny sabrem si torna l’Alfa i Omega o ho fa la piràmide. Si una cosa és clara és que els qui aposten per la segona opció estan més mobilitzats. És un vot més sentimental, lligat al passat pesquer del barri marítim torrenc. Però l’Alfa i Omega ha estat un símbol i s’ha instal·lat en l’imaginari col·lectiu en aquests primers anys del segle XX en molts torrencs i torrenques que no saben ni què va ser la piràmide. La diferència de cost dels projectes —l’Alfa i Omega triplica la piràmide— no crec que tingui una incidència decisiva en la decisió de vot.

Crec, doncs, que com més alta sigui la participació en la consulta, més possibilitats tindrà l’escultura de Rafael Bartolozzi de tornar a dominar el Bloc. Si, per contra, el percentatge de vot és baix, la piràmide s’instal·larà davant de Baix a Mar més d’un quart de segle després de ser desmantellada.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This