Toca decidir

ISAURA VALLE

Quasi quatre anys després de la seva forçosa retirada, els torrencs i les torrenques tenim a les nostres mans el futur de l’Alfa i Omega. Una consulta per decidir el retorn o no de l’escultura de l’artista Rafael Bartolozzi, que, des de l’any 1999 i fins al juny de 2018, havia estat al bloc de Baix a Mar.

La sal i la humitat van acabar perjudicant l’escultura metàl·lica i, amb això, una de les imatges icòniques —si no la que més— de Torredembarra. A més a més, el bloc, després de tants anys sostenint unes deu tones al damunt, també requeria restauració. Ara tot està a punt i el debat està servit: cal tornar a posar l’escultura o no?

Jo ho tinc clar. Els seré sincera: si per mi fos, ja la poden anar posant. Porto d’ençà que la van haver de treure mirant la platja i sentint que falta alguna cosa que no li permet ser la platja de sempre. Alguns pensaran que exagero, però des de petita havia vist l’Alfa i Omega entre les ona[1]des i sempre l’he sentit com la icona que representa casa meva, la Torre.

Així doncs, dues propostes en la votació: una rèplica de l’Alfa i Omega amb materials més resistents o bé una piràmide com la que hi havia a mitjans del segle XX per tirar les barques. Dues opcions que, durant 10 o 15 dies, seran protagonistes en les converses al carrer Nou, als diferents establiments del poble, en les converses dels veïns i en els dinars familiars. No, no es pensin que exagero. En sentirem a parlar i molt, ja que no sempre es té l’oportunitat de decidir.

Com si es tractés d’un partit de futbol. Cal triar en quina banda s’està. Aquí cadascú va amb un equip. Alguns som “Team Alfa”. Altres, en canvi, prefereixen una altra escultura o directament ja els està bé així sense res. Prenguin partit.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This