OPINIÓ l El Joan Maria Mercadé, un home bo

GUILLEM BARGALLÓ

La mort del Joan Maria Mercadé ens arriba un dissabte plujós de Tots Sants. La Torre i Baix a Mar ploren l’adeu d’un dels mites futbolístics de la vila, dels pocs torrencs que han arribat a primera divisió. Però, sobretot, estem tristos perquè el Joan Maria era una bona persona.

Trobar-te el Joan Maria per Baix a Mar, sol o amb la Merche, feia sempre il·lusió. Era persona de poques paraules, de seure sol a l’Sport per veure el futbol. Elegant, respectuós, el Joan Maria defugia les polèmiques i sempre somreia.

Va ser un futbolista amb cap: va preferir pensar en el seu futur i la dels seus fills Anna i Joan Maria que la pròpia. És per això que triava molt bé els equips on anava i quan va penjar les botes va tenir el capital suficient per estrenar el Bar Bodegón, un dels llocs mítics i imprescindibles de la Torre.

Malgrat haver marcat un gol al Reial Madrid amb una passada de Kubala, el Joan Maria mai presumia. Era un home bo, un home tranquil. D’aquella generació vinculada a la Unió Deportiva Torredembarra de la qual els més joves ens en sentíem orgullosos.

Avui és un dia molt trist. Marxa un gran home, una persona bona i estimada. I Torredembarra, Baix a Mar i el futbol de casa nostra es queda una mica més orfe.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This