Resurrecció de l’art de mirar

TRINI ORTEGA

La Pasqua és un temps per viure la vida amb plenitud i per recuperar moltes coses, entre elles l’art de mirar. Aquest ens permet gaudir de la bellesa de tot allò que ens envolta. Però això demana temps i voluntat de veure. Primer cal observar, després contemplar per conscienciar-nos del que veiem, retenir en la memòria la imatge, per poder evocar i recuperar els detalls, les sensacions, el moment viscut… i, sobretot, pràctica. En la mirada hi ha d’haver una intencionalitat i s’ha de saber badar. L’art de mirar és un plaer intel·lectual, un divertiment per als que l’exercim.

Per iniciar-vos, podeu participar en alguna de les dues activitats que proposa la Regidoria de Turisme. Una més especialitzada, per a gent amb coneixements de fotografia i ganes de mostrar casa nostra al món, des de les xarxes socials: Tallers fotogràfics. I una altra de familiar: Endevina, endevinalla i fotografia amb la canalla. Una descoberta de la Torre des del joc, passant per l’enginy i la imatge captada de vuit indrets. En aquesta activitat la mirada és superficial, consisteix a endevinar el lloc, anar-hi i retratar-s’hi. Potser, en properes edicions, podríem apujar el nivell d’observació, augmentar l’interès del visitant: i demanar-li la localització de detalls concrets dels espais naturals o arquitectònics. Es potenciaria el record, seria una manera de conservar la imatge descoberta en la memòria dels participants, fet que permetria evocar a posteriori l’estada amb una mirada interior i personal.

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This