Un èxit col·lectiu

GERARD CIURÓ

Escric aquestes ratlles just després de la ressaca carnavalesca. La Torre ha exhibit durant el cap de setmana presidit pel Carnestoltes una capacitat creativa, de mobilització i organitzativa que l’han fet digna dels millors elogis. Entitats, colles, organització, regidories i sobretot participants mereixen el reconeixement i la felicitació per la feina feta i per aquest èxit col·lectiu. Molt lluny queden aquells anys que, a Torredembarra, aquesta celebració gairebé flirtejava amb la desaparició davant una preocupant baixada de participació.

Després d’uns potents inicis als anys 80 i 90, amb el canvi de mil·lenni el Carnaval de Torredembarra va viure una forta davallada que el deixava en una dèbil posició. Malgrat tot, la constància d’algunes colles i d’algunes persones van mantenir viu aquest esperit carnavalesc que afortunadament ha reeixit amb tanta força en els darrers anys. Molts d’aquests incondicionals d’aquesta festa van deixar el seu mestratge en moltes de les carrosses que actualment han provocat aquesta explosió de talent creatiu.

Sens dubte, sempre hi ha aspectes a millorar a nivell organitzatiu o a posar més èmfasi a eliminar completament alguns comportaments poc cívics, però crec que la gent de la Torre, els autèntics protagonistes, es pot sentir orgullosa de capitalitzar el millor Carnaval del Baix Gaià i un dels més grans de les contrades del Camp de Tarragona. Ara cal seguir treballant per mantenir aquesta festa en la justa dimensió que li pertoca.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This