Encerts nadalencs

ALEIX FIGUERAS

Ja és un fet del tot habitual quan s’apropa el Nadal, veure engalanats els carrers dels municipis d’arreu. Places, avingudes, carrerons… es vesteixen de gala per conduir tots aquells que hi circulen als esdeveniments que, durant aquestes dates, ocupen les agendes de gran part de nosaltres. I, no cal dir-ho, a la Torre no som menys! Arbres guarnits, fanals encorbatats amb LED’s i tot de garlandes lluminoses de balcó a balcó, ocupen la gran majoria dels espais públics de la vila. Sempre amb el permís de tot un seguit d’alcaldes que competeixen en nombre de bombetes, com si d’un rànquing de lúmens es tractés.

Però no només els llums i els guarniments fan Nadal a Torredembarra. Ja fa uns quants anys, una de les regidories del consistori impulsa una activitat que fa que petits i grans s’aturin una estona més davant els aparadors dels comerços locals. Es tracta d’una ‘gimcana d’aparadors’, una activitat que barreja l’oci i el fet comercial. Una iniciativa que, a diferència d’altres èpoques de l’any, fa que s’observi certa ebullició a l’eix comercial torrenc. A més de la bona feina per part dels comerciants, que s’esmercen en embellir la cara més visible dels seus establiments. Això sí, també cal dir que, fer d’Indiana Jones a la recerca de l’objecte amagat, també té la seva recompensa, i això anima un pèl més tothom a aixecar-se del sofà i passejar-se per l’eix comercial de la vila.

Probablement, més iniciatives d’aquest tipus ajudarien a un comerç local que veu com n’és de complicat subsistir en l’època de les grans superfícies i del comerç digital. Tant de bo, els caps pensants de les altes esferes, tornin a donar a llum una altra iniciativa tan encertada com la que destacàvem en aquesta columna. De moment, passejarem pels carrers de la Torre, que ja troben a faltar els guarniments. Més endavant, esperem no haver de destacar res de negatiu. Seguirem caminant-hi!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This