VicJota

Un prec

VICJOTA

Avui, deixeu-me es­combrar cap a casa. És una casa petita i modesta, però abans de mou­re la granera, permeteu-me posar-vos en el meu marc mental.

A Torredembarra sempre hi ha hagut coses que després no hi han estat. Hi havia oci nocturn i ara no n’hi ha; hi havia governs de coalició; hi havia creperies i ara no n’hi ha; hi havia l’Alfa i Omega i ara no hi és (d’això últim ja en parlarem un altre dia, que venen corbes)… Vull dir que en aquest poble les coses tendeixen a no ser-hi després d’haver-hi estat.

Ara moc l’escombra cap a lo meu: a Torredembarra tenim un club esportiu de natació sincronitzada, tot i que ara l’anomenen natació artística. Amb poquetes esportistes. Amb poquets recursos. Amb poqueta visibilització, que en diem ara.

Torredembarra és un pues­to especial, d’aquí és una campiona de llançament de martell, un campió de futbol platja, una hípica, un equi­pàs de gimnàstica rítmica, un grup de fit dance, una pista de trial i un club de natació sincronitzada, tot i que ara l’anomenen natació artísti­ca. Jo no sé quantes pistes de trial hi ha a la comarca ni quantes nenes practiquen el fit dance a la província, tot i que me jugaria un pèsol a què les circumstàncies que els envolten no me deuen ser estranyes, però sí que sé unes coses que us comento.

De Tarragona a Barcelona, sabeu quants equips de na­tació sincronitzada, tot i que ara l’anomenen natació artís­tica, hi ha? Un. De vegades som especials i no ho sa­bem. I no ho saben. Ho hem d’anunciar. Ho hem de cri­dar. Així s’ha d’ajudar. Així s’ha d’ajudar a totes les coses que es fan als pobles que cos­ten esforç, temps i diners a gent que creu en la gent.

Així ajudem a fer que aques­tes coses sí que hi continuïn sent.

Fes-te subscriptor i dona suport al periodisme local i independentRebràs el diari al teu domicili i formaràs part d'una comunitat

Per què haig de fer-me subscriptor/a?

Per donar suport a un projecte periodístic de proximitat i de qualitat.
Per aprofitar una sèrie d’avantatges en l’accés a continguts informatius.
Per poder participar en actes exclusius i aconseguir ofertes en comerços i serveis.
Per formar part d’una comunitat.

A què em dóna dret la subscripció?

Rebre cada número en paper al teu domicili i descarregar-se el PDF de la revista.
Accedir uns dies abans als principals continguts de la revista.
Recepció d’un mailing periòdic.
Participació a actes exclusius per a subscriptors/res.
Ofertes comercials i promocions.

Share This