Molt més que platja i sorra

ISAURA VALLE

En tenia ganes. Em va semblar una gran idea que hi hagués un nou diari. Sens dubte, un pas endavant per donar-nos a conèixer i fer Torredembarra més gran. Perquè, creuen que es coneix com realment és? Què els responen quan diuen que són torrencs? S’ho ha pa­rat a pensar? Jo sí. I crec no estar equivocada al dir que no­més ens coneixen per la platja, per estar al costat de o pel cas del 3%… La Torre és molt més!

Hi ha molta història i cultura a veure: el castell, la Vil·la del Moro, la muralla, la torre de la Vila… Si passegen pel nucli antic, parin atenció al número 8 del carrer Ample i després entrin a l’església per admirar el quadre de la nostra patrona: santa Rosalia. Contemplin les cases dels indians mentre van de botiga en botiga pel carrer. Seguin a la plaça de la Font i juguin a cartes mentre fan petar la xerrada. I sí, creuin la via del tren, si realment vo­len veure l’escenari que a tan­ta gent atrau. Vagin des dels Muntanyans fins als Munts, passant per l’ara absent Alfa i Omega i arribin als peus de l’últim far construït a l’Estat. Les vistes són magnífiques. I, a més a més, limitant amb Altafulla, hi tenen una de les millors cales de Catalunya: el Canyadell. Si m’ho paro a pensar, entenc que a l’estiu siguin tants els qui venen…

Però la Torre va més enllà… Ser torrenca és gaudir de la Festa del Quadre com els més menuts de la casa. Emo­cionar-se al sentir “Visca santa Rosalia!” un 4 de setembre i participar en el ball de l’Àguila a la plaça del Castell. Ser torrenca és gaudir de Sant Joan a Baix a Mar i viure la competi­tivitat, sana, entre grups de Carnaval, tot i ja no haver-hi premis. Perquè Torredembarra és casa de grans esportistes com Berta Castells, Llorenç Gómez, Àngel Batlle, tots els que estiguin per venir, i nosaltres n’estem molt més que orgullosos… Tor­redembarra és molt més que “un poble al costat de Tarragona i a una horeta de Barcelona’’. Torredem­barra és molt més que un poble amb platja i sorra.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This