La Torre en positiu

GUILLEM BARGALLÓ

Torredembarra té una sobrepoblació de periodistes. No podia ser de cap altra manera si tenim en compte Mañé i Flaquer, un dels torrencs il·lustres penjats en una sala de l’ajuntament i que algun dia (com Antoni Roig, Anton Sagal o Maria Rosa Wennberg), tindrà un nano propi. Però d’això ja en parlarem un altre dia.

Que la Torre tingui més periodistes que poblacions similars a la nostra ha fet que comptem amb més mitjans del que és habitual: diaris, ràdios, digitals i fins i tot una presència destacada en una televisió pública. I no negarem que això ens agrada i que de notícies en tenim per donar i per vendre. Comptem amb un teixit cultural, associatiu i esportiu espectacular. Probablement, la nostra millor carta de presentació.

I el naixement d’aquest mitjà és un exemple més del que anomeno la Torre positiva. Ens ha costat mans i mànigues canviar certes coses. Alguns van haver de batallar per obrir la festa, per comptar amb instal·lacions dignes, per fer lluir una mica d’amor propi. Torredembarra, però, encara té a vegades aquella manera de fer estranya, de capelletes, de petits nuclis de poder, de pessimisme i grisor. Cada cop menys, és cert.

N’hem après. L’orgull de ser torrenc, d’una Torredembarra diversa, positiva, guanya la partida. Ho veiem durant la Festa de l’Esport, la Festa de la Cervesa, la Festa Major, Carnaval o per Setmana Santa. Tenim virtuts que ens converteixen en una capital real entre Tarragona i el Vendrell i ara ens la creiem. Que dos periodistes com el Jordi o l’Albert vegin que a la Torre li manca un mensual de paper d’aquest tipus i decideixin llançar-se a la piscina és un símbol més d’aquesta Torredembarra madura i que va aprenent a somriure.

La Torre ha de viure aquests quatre anys l’empenta definitiva que ens permeti recuperar trens perduts. I aquest diari que teniu a les mans, de ben segur que és i serà una bona eina per seguir creixent com a comunitat. Amb exigència, rigor i credibilitat. Però sempre amb una voluntat proactiva, de pensar en tothom i no en interessos particulars. Pensant en la Torre, en positiu.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This