El ‘senderisme del mar’ arriba aquest 13 de setembre a la platja de Creixell

REDACCIÓ – Creixell, 9/9/2020

La platja de Creixell acull aquest diumenge vinent, 13 de setembre, la 1a Trobada de Marxa Aquàtica, organitzada per l’Ajuntament de Creixell i el Club Excursionista Arítjol, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Turisme de Catalunya. La prova s’iniciarà al costat del Càmping Gavina a les nou del matí. El programa de l’activitat inclou el coneixement de la tècnica bàsica per a poder gaudir d’aquest “senderisme en el mar” que és la marxa aquàtica i que dia a dia guanya més adeptes en el nostre país.

No es tracta una activitat de competició, sinó de promoció del nou esport de marxa aquàtica, mitjançant la trobada tant de gent ja experta i monitors com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat. Es farà una petita demostració de com s’actua en les competicions. Es faran grups segons l’experiència del participant i sense passar en lo possible de deu marxadors en cada cas, d’acord amb les recomanacions de la actual situació sanitària pel COVID-19. Hi haurà un petit avituallament pensat principalment per a la hidratació i recuperació de forces dels participants. El fet de inscriure’s vol dir que s’accepta tot allò disposat aquí i al Reglament del Circuit Català de Marxa Aquàtica de la FEEC.

Els participants han de portar calçat de trail, mitjons o escarpins, banyador ajustat i samarreta per prevenir insolació, a més de crema solar i aigua. S’adjudicarà grup segons nivell: inicial, mitjà o avançat. Els formadors són monitors titulats de Marxa Aquàtica de la FEEC

Els federats han de pagar cinc euros i els no federats, onze -(inclouen el cost de la llicència temporal per a l’activitat. Les inscripcions es poden fer aquí i se seguirà el protocol Covid-19. Places limitades a 50 participants.

Creixell, en Circuit i campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha estat l’encarregada de la reglamentació d’aquest esport, que va néixer l’any 2005 a les platges del nord de França, més concretament, a Dunkerke i Bray-Dunes. Als beneficis del senderisme habitual, hi suma l’augment de l’esforç i el control del moviment, perquè les cames estan sempre submergides, i també, quan es fa amb un rem, la necessitat de fer treballar tot el cos coordinadament

Foto: La marxa aquàtica s’està popularitzant a casa nostra. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This