EDITORIAL l Atrapats en la teranyina burocràtica

L’administració pública hauria d’estar al costat de la ciutadania i del teixit empresarial. Els tràmits haurien de ser àgils i ràpids i més si en depenen activitats econòmiques que ajuden a moltes famílies a tirar endavant. A Torredembarra malauradament no és així. El Torredembarra Actualitat dediquem un reportatge en què veïns i veïnes i empresaris denuncien la lentitud en l’autorització dels permisos d’obra per part del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament. Ha de passar mig any entre que es demana un permís d’obres per instal·lar un ascensor en un edifici? En l’actual situació econòmica mundial aquests sis mesos es poden convertir en un augment considerable del pressupost inicial o el que és pitjor, que el promotor de les obres es tiri enrere, cansat d’esperar o perquè li han canviat les seves circumstàncies personals.

Des de l’Ajuntament, el regidor d’Urbanisme, Josep Maria Guasch, afirma que estan fent tot el possible per reduir aquests terminis, però que es troben lligats de mans i peus per la burocràcia que dilata els processos per cobrir baixes i jubilacions en el departament. I és que Torredembarra no és una illa enmig de l’oceà de les administracions quan un ciutadà vol crear una empresa o demanar una subvenció o una ajuda social. “És que l’administració és garantista”, sentim a vegades. La sensació majoritària és una altra: la d’estar atrapats en una teranyina de la qual es tarda molt a sortir. I no sempre amb èxit.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This