L’Àurea Rodríguez vol aprofundir en el feminisme tecnològic en el seu primer llibre

JORDI SALVAT

L’Edifici Tecnoparc de Reus era el lloc ideal per a la presentació del primer llibre de la torrenca Àurea Rodríguez. Editada per Horsori Editorial, el títol d’Antes muerta que analògica és tota una declaració d’intencions. Experta en innovació i tecnologia, a més de col·laboradora del Torredembarra Actualitat en la seva opera prima Rodríguez planteja una reflexió al voltant dels riscs i oportunitats de la innovació tecnològica en la qual vivim immersos, des de la macroeconomia, el món professional i l’educació o la vida quotidiana de qualsevol torrenc o torrenca.

L’acte, celebrat el dimarts 13 de desembre, va aplegar una cinquantena de persones de diferents àmbits, entre els quals es trobaven l’exrector de la URV Lluís Arola o l’expresident de la Diputació de Tarragona i actual president del Consell Social de la universitat tarragonina, Josep Poblet. Va ser un esdeveniment estructurat en tres blocs, que va conduir l’escriptora Mònica Carrasco. En el primer, l’enginyer industrial i especialista en la gestió de la innovació i economia del coneixement, a més de president d’HM Hospitals Catalunya, Antoni Garrell, va presentar el llibre, de qual n’ha escrit el pròleg.

Aquest espluguí, un dels mentors de l’autora, considera que és un llibre per a reflexionar i per aprendre i desaprendre i incrementar el bagatge intel·lectual del lector, un llibre per guixar-lo marcant els paràgrafs més importants, com ell mateix havia fet. Garrell va desgranar set conceptes del llibre, que començaven per la innovació i acabaven amb la digitalització i els ciberhumans.

Després, el president de la Comissió d’Economia del Coneixement i Innovació del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Julià Manzanas, i l’impulsor del talent i la gestió del coneixement global, fundador dels Premis Talent, la Fundació Impulsa Talentum XXI i l’International Talent & Knowldedge Congres, Bru Recolons, van pujar al petit escenari del hall de l’Edifici Tecnoparc per acompanyar l’autira i respondre algunes preguntes de la presentadora al voltant del llibre. Manzanas i Recolons són dos de les catorze persones que completen cada capítol del llibre amb un comentari. Rodríguez va explicar el procés de redacció del llibre, que va començar en el confinament a causa de la pandèmia, com una vàlvula d’escapament davant d’aquella situació tan inesperada com difícil de gestionar.

Finalment, l’Àurea Rodríguez, va presentar a l’artista Anna Maria Segarra autora, del NFT que rebran els assistents a l’acte. Es tractvaa d’un exemplar digital de la il·lustració amb edició limitada creada per Segarra amb motiu de la publicació d’Antes muerta que analògica com a conclusions del llibre. Una original (i tecnolôgica) iniciativa. Va rematar l’acte l’Àurea més personal. reafirmant en seu amor incondicional per la tecnologia, la innovació, l’humanisme i el feminisme i anunciant que els vint anys vinents vol seguir fent el mateix. Això sí, envoltada del que ella qualifica de persones sinergents, que creïn sinèrgies positives a partir dels valors, el talent i la saviesa. I és que en aquest mon cada cop més tecnològic en què vivim, amb un pes més important de la intel·ligència artificial, ella aposta sense dubtar per posar les persones al centre.

Ara toca llegir el llibre. I, si us ve de gust podeu, anar a la presentació a Madrid el mes de gener del llibre, que ja va per la segona edició.

Fotos: Diferents moments de la presentació del llibre a Reus- / TDB

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This