Temporada de calçots: com preparar la salsa de romesco

EVA REMOLINA / AMIC – 24/2/2024

Ingredients:

2 tomàquets madurs
1 pebrot vermell
3 grans d’alls
50 g d’ametlles torrades
50 g de nous
2 llesques de pa de pagès sec
2 cullerades de vinagre de vi
4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
Sal i pebre al gust
Pebre de caiena (opcional, per donar un toc picant)

Preparació:

Preescalfa el forn a 200 °C

En una safata per a forn, col·loca els tomàquets i el pebrot vermell sencers i els grans d’all amb la pell. Rosteix al forn durant uns 20-25 minuts fins que la pell dels vegetals estigui lleugerament carbonitzada.

Un cop rostits, retira els vegetals del forn i deixa’ls refredar una mica per posteriorment pelar-los.

En una paella, torra les llesques de pa fins que estiguin daurades per tots dos costats. Retira-les de la paella i talla-les en trossos petits.

En el mateix oli de la paella, torra les ametlles i les nous durant uns minuts fins que estiguin lleugerament daurades. Retira-les i deixa-les refredar.

En un robot de cuina o en un morter, tritura els fruits secs, el pa torrat, les verdures i l’all juntament amb el vinagre de vi i l’oli d’oliva verge extra fins a aconseguir una textura de salsa homogènia. Si ho desitges, afegeix una mica de pebre de caiena per donar un toc picant a la salsa.

Prova la salsa i ajusta de sal i pebre segons el teu gust.

Un cop preparada, guarda-la a la nevera en un recipient hermètic. La salsa romesco, pot conservar-se a la nevera durant uns 3-4 dies.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This