La presbícia: natural a partir dels quaranta anys

EVA REMOLINA / AMIC – 22/10/2022

La presbícia és una deficiència visual bastant usual que sol aparèixer a partir dels quaranta anys i que es produeix quan el cristal·lí enfoca malament els objectes que estan més pròxims. Per tant, és una cosa totalment natural de l’edat i per això, no pot ni evitar-se, ni medicar-se.

Els símptomes que es manifesten en una presbícia són generalment:

– Mal de cap que apareix a l’estona d’estar forçant la vista

– Manca de nitidesa visual

– Intolerància a la resplendor

– Reducció del camp de visió

– Dificultat per diferenciar colors

– Aparició de taques negres o les denominades “mosques flotants”.

La presbícia que, com dèiem, sol aparèixer a la mitjana edat, va empitjorant amb els anys (generalment requereix un canvi de lents i graduació cada dos anys), i s’estabilitza al voltant dels seixanta-cinc anys, però sempre depèn de cada persona.

És important i sempre molt recomanable, acudir a l’oftalmòleg anualment tant per a prevenir qualsevol malaltia com per a ajudar a millorar i corregir el problema una vegada ha aparegut, així com a per a descartar altres problemes de visió, que podrien agravar-se en cas de no detectar-se.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This