Sis consells per mantenir la seguretat al teu lloc de vacances

TECNONEWS / AMIC – 21/8/2022

Arriben les vacances i amb elles les ganes de viatjar i resetejar la ment. Tot i això, ni sempre és possible desconnectar al 100% i són molts els que s’emporten el seu equip de treball de vacances, allà on vagin.

Si ets dels que utilitzen l’ordinador i email d’empresa en els teus dies d’estiueig – ja sigui per fer alguna consulta o enviar algun correu – aprofiten per fer gestions bancàries, connectar remotament amb l’oficina per resoldre algun tema important, entre d’altres, has d’estar sempre alerta davant dels perills possibles de l’accés en remot.

En aquest sentit, ESET, empresa líder en ciberseguretat, ha preparat un llistat amb 6 consells per reforçar la seguretat en línia dels que pretenen teletreballar durant les vacances d’estiu, allà on siguin, i així evitar ser víctima dels ciberdelinqüents en els mesos estivals:

1 Compte amb el WiFi

Demanar la contrasenya del WiFi en arribar a l’hotel o connectar-nos a la xarxa de la terrassa on ens estem prenent alguna cosa són gestos molt habituals durant les nostres vacances. Però és important parar atenció quan ho fem, ja que aquestes xarxes públiques ens poden donar un gran maldecap. És aconsellable evitar-ne l’ús sempre que sigui possible, però si necessitem utilitzar un WiFi públic, és ideal reforçar la seguretat dels nostres dispositius utilitzant una VPN i comptar amb una solució de seguretat avançada que ens ajudi a detectar, entre altres, malware especialitzat en el robatori de credencials. Finalment, és molt important configurar correctament les opcions de seguretat especialment per evitar que el dispositiu es connecti automàticament a les xarxes de WiFi obertes.

2 Compte amb compartir dispositius

És habitual que durant el període de vacances compartim els dispositius, així que, si treballeu o consulteu informació de l’empresa amb algun dispositiu compartit, ja sigui amb amics, parella, fills, etc., assegureu-vos de configurar-lo amb una contrasenya forta. Més enllà de configurar correctament la clau per accedir a l’escriptori remot, és important configurar també el correu electrònic, carpetes importants, i altres rutes o aplicacions sensibles.

3 Doble factor d’autenticació

Hi ha moltes raons per les quals cal aplicar aquest sistema de seguretat que té com a objectiu reduir la possibilitat que la nostra empresa sigui víctima d’un atac informàtic. Comptar als teus dispositius amb aquesta capa de seguretat redueix les possibilitats que tercers puguin accedir a la teva informació privada, inclòs si has perdut el dispositiu o t’ho han robat.

4 Necessites protegir tots els dispositius

Aquest punt és clau per evitar ser vulnerables als ciberatacs, ja que qualsevol dispositiu connectat a la xarxa pot ser una porta d’entrada. És a dir, comptar amb una solució de ciberseguretat és essencial, no només a l’ordinador i portàtil, sinó també a tauleta i mòbil, especialment si els mateixos dispositius s’utilitzen per a temes laborals i personals.

5 Antivirus avançat i actualitzat

No només és imprescindible tenir instal·lada una solució de ciberseguretat als teus dispositius, sinó que aquesta ha d’estar configurada per treure-li el màxim partit possible i estar sempre actualitzada, ja que, altrament, perd capacitat de protecció. Hi ha molts tipus de solucions de ciberseguretat, per la qual cosa depenent de lús que facis és aconsellable un o altre. El primer pas, per tant, és decidir quin antivirus instal·lar, ja que el més aconsellable és un avançat que sàpiga fer front a les noves amenaces que van sorgint. El segon que hem de tenir molt present, sempre és actualitzar l’antivirus regularment perquè aquest no perdi la seva eficàcia. Al mercat hi ha antivirus que s’actualitzen sense afectar el rendiment del dispositiu, per la qual cosa no hi ha excuses.

6 Precaució

Els ciberdelinqüents sempre estan intentant que acabem sent víctimes dels seus atacs i per això utilitzen diferents tècniques. És important romandre atents i prendre les màximes precaucions possibles, ja que els atacs no cessen durant l’estiu. La primera porta d’entrada dels delinqüents és el mateix usuari, per això cal pensar dues vegades abans de clicar en un enllaç, facilitar dades personals, descarregar programes de fonts no oficials o visitar pàgines web sospitoses.

Foto: GETTY IMAGES

Hemeroteca

Tweets recents

Share This