Avellanes naturals o torrades: propietats i beneficis

EVA REMOLINA TORRES / AMIC – 26/12/2020

L’avellana és una de les fruites seques més consumida. L’avellana (Corylus Avellana) és originària de la Xina, encara que es conrea en tota la conca mediterrània. A Espanya, les zones més productores són Astúries, València i Catalunya. Les de Reus són molt reconegudes i tenen la seva pròpia denominació d’origen.

Es poden prendre torrades o naturals, si bé les trobem més habitualment de la primera forma, i amb elles es poden fer múltiples receptes, sobretot formant part de salses que acompanyen a arrossos o guisats, en amanides, en el desdejuni barrejades amb els cereals o el iogurt, en rebosteria, o ben soles, sent un saludable piscolabis entre hores.

Es recomana prendre diàriament uns 10 grams, entre tres i quatre vegades a la setmana per a una dieta equilibrada.

Entre les seves propietats es troben:

– És la fruita seca més recomanada durant l’embaràs, ja que contribueix a la bona formació del sistema nerviós del fetus.

– Contenen un alt contingut de vitamina E (ens aporta el 86% de la dosi recomanada), per la qual cosa tenen efectes antioxidants.

– També contenen altres vitamines com la B, la C i la K i minerals com el Calci, Coure, Ferro, Magnesi, Manganès, Fòsfor, Potassi i Zinc. Que entre altres funcions ajuden a cicatritzar ferides, a activar enzims del metabolisme o a ajudar a transportar l’oxigen i el diòxid de carboni.

– Són riques en greixos saludables.

– Per a esportistes són molt recomanables, ja que aporten molta energia, i també per a tots aquells que hagin de realitzar grans esforços físics o mentals.

– Pel seu alt contingut en fibra, combaten el restrenyiment i regulen el trànsit intestinal, així com eviten la formació de càlculs renals.

– Com la resta de fruita seca, són aptes per a diabètics perquè els hidrats de carboni que contenen són d’absorció lenta.

– Mantenen ben controlat i equilibrat el colesterol.

–  Són beneficioses per al cor, per la seva alta aportació d’àcid oleic.

Foto: ISTOCK.COM

Hemeroteca

Tweets recents

Share This