ARA FA 25 ANYS l Una batalla carnavalesca amb deu tones de confeti, el culebrot de Vertosa arriba al seu final i el del CAP continua

JORDI SALVAT

Febrer és gairebé mes de Carnaval a Torredembarra i els anys noranta aquesta festa vivia una moment d’esplendor. A finals dels vuitanta la Guerra de la Farina havia deixat pas a la Guerra del Confetti que s’havia consolidat com l’acte previst el diumenge a la tarda i aquell 1997 es van arribar a llançar fins a deu tones d’aquests paperets de mida minúscula que van deixar els carrers del centre del municipi amb una catifa que va durar fins ben entrat el dilluns. El Carnaval de fa 25 anys va aplegar fins a 1.500 persones disfressades i una vintena de carrosses. La batalla va durar unes dues hores i molts dels participants portaven màscares, barrets i cascs per protegir-se de l’allau de confetti.

Aquell mes de febrer acabava un dels culebrots de la Torredembarra de fa un quart de segle:  era la instal·lació de la planta de reciclatge i elaboració d’asfalt que promovia l’empresa Vertederos y Reciclados de Torredembarra SA (Vertosa). I és que la Comissió Territorial d’Urbanisme autoritzava definitivament el seu emplaçament en una zona rústica no urbanitzable. Tot i els dictàmens previs negatius, la Comissió va informar afirmativament per “l’interès públic.”

Un altre culebrot que, en aquest cas, no arribava al seu final era el Centre d’Assistència Primària (CAP). L’edifici feia mesos que estava acabat, però el CAP no entrava en funcionament. Des de l’oposició, ERC i el PSC van demanar l’obertura immediata a través d’una moció, que no es va aprovar pel vot en contra de l’equip de govern. L’alcalde, el convergent Santiago Segalà, va anunciar en aquell ple que fins a l’octubre vinent el CAP no estaria a ple rendiment aquest equipament sanitari, enguany compleix 25 anys.

En la sessió plenària d’aquell mes de febrer també es coneixia el trasllat de la Guàrdia Civil de Baix a Mar a la plaça del Castell. La Benemérita cedia l’immoble del barri marítim mentre que la nova seu, fins llavors de titularitat municipal es venia per 70,5 milions de pessetes. El PSC, amb el seu regidor Manuel Jiménez, va votar en contra perquè veia el valor de l’immoble de la plaça del Castell amb un valor més alt que el preu de venda mentre que des d’ERC, Josep Bargalló justificava el seu vot en contra per motius de seguretat, ja que es desaconsellava que les casernes estiguessin al centre de les poblacions.

Foto: PERE FERRÉ

Hemeroteca

Tweets recents

Share This