Es donen a conèixer els finalistes del Premi de  Periodisme Mañé i Flaquer 2023

REDACCIÓ – Torredembarra, 21/11/2023

El jurat de la XXXVI edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 24 de novembre (20.30h), en una gala presentada pels actors Eloi Isern i Ivette Gómez, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa en directe per TAC12 i Ona La Torre.

Un total de 130 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador:28 en la categoria Camp de Tarragona, 47 en la modalitat de Periodisme Turístic, 18 en la de Comunicació Local i 37 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Després de la deliberació del jurat, els finalistes són: Premi Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros:

– “Insostenible”, de Christophe Sion i Rafa Marrasé, emès al programa Sense Ficció de TV3 el 20 de juny de 2023.

– “Tarragona, com respires?”, de Clara Pagès i Neus Jover emès a Tarragona Ràdio el 4 de setembre de 2023.

– “Bombes sobre Tarragona”, de Joana Zapata, Sergi Martín, Òscar Martín i Meritxell Navarrete, emès a TAC12 el 6 d’abril de 2023.Premi de Periodisme Turístic, dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català:

– “El turista 1.999.999 (Guiri él, guiri tú,guiri yo)”, de Berta Jiménez Luesma, publicat al número 43 (juny de 2023) de Jot Down Magazine.

– “El viaje estático o cómo nos movemos en la quietud”, de Laureano Debat, publicat al mitjà digital Coolt el 31 de juliol de 2023.

– “El bombero de Valparaíso”, de Rafa Pérez, publicat al mitjà digital Kamaleon  Viajes el 25 de setembre de 2023.

Premi de Comunicació local, dotat amb 3.000 euros:

– “Aprendre a teixir la vida”, d’Anna Fortuny, publicat a Singulars Magazín el març de 2023.

– “El problema de l’aigua, des de l’altra plaça de la Font”, d’Enric Garcia Jardí, publicat a la revista Fet a Tarragona el 4 d’abril de 2023.

– “Deportats tarragonins als camps nazis”, de Joana Zapata, Xavier Abelló i Sergi Martín. Coproducció de TAC12 i Ajuntament de Tarragona, emès a TAC12 el 2 de juny de 2023.

Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros:

– “Fragments”, d’Alba Rodríguez, presa el 24 de setembre de 2023 i publicada el 25 de setembre a @tgnajuntament.

– “Sense llar”, de David Oliete, realitzada el 3 de juny de 2023 i publicada al número 62 de la Revista Fet a Tarragona.

-“Fluint amb el Trapezi”, de Laia Solanellas, realitzada l’11 de maig de 2023 i publicada el 12 de maig de 2023 al mitjà Tarragona Digital.

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres, 24de novembre (20.30h). L’acte de lliurament serà produït i retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv. També es podrà seguir per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra.

La gala, en què el bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer tindrà un gran protagonisme, serà presentada pels actors Eloi Isern i Ivette Gómez, amb direcció i guió de Toni Orensanz. L’acte compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. En aquesta edició, formen part del jurat Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana” i Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2020; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la URV i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i, com a novetat, Glòria Serra, presentadora del programa “Equipo de Investigación” a La Sexta, tertuliana a RAC1, columnista a La Vanguardia i Premio de honor a la labor más responsable en comunicación y empresa social 2019.

D’altra banda, el jurat del Premi de Fotoperiodisme està integrat per Sandra Balsells,  Premi Ortega i Gasset a la Millor Labor Informativa (2006) i docent de la Universitat  Ramon Llull des del 1995; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del  Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de  fotografia de la revista 5W.

Foto: Una imatge dels guanyadors de l’any passat del premi periodístic. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

El tiempo - Tutiempo.net

Hemeroteca

Tweets recents

Share This