Eduard Rovira coordinarà l’àrea de Serveis Generals i Instal·lacions Corporatives de la Diputació de Tarragona

REDACCIÓ – Torredembarra, 3/7/2023

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, seguirà com a diputat a la Diputació de Tarragona els propers dos anys i mig. Tal com vam explicar fa uns dies al Torredembarra Actualitat, a partir de 2026 el rellevarà el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera. Gràcies a l’acord aquest dilluns, 3 de juliol, entre ERC i PSC per governar la l’ens municipal, Rovira assumirà l’àrea de Serveis Generals i Instal·lacions Corporatives de la Diputació de Tarragona.

Segons l’organigrama pactat entre les dues formacions, Rovira dependrà de la vicepresidència quarta, en mans de la també republicana Marta Ventura i coordinarà les següents competències: Serveis Generals, Projectes Corporatius, Transició Energètica d’Edificis, Patrimoni, Contractació i Expropiacions.

En el mandat passat, l’alcalde torrenc va ocupar una vicepresidència de la Diputació de Tarragona i va presidir l’Organisme autònom de Gestió de Tributs (BASE), que ara passa a nams socialistes, concretament a l’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez.

Un govern bipartit

ERC i PSC han signat un acord a la demarcació de Tarragona per governar la Diputació. Les dues forces, amb un marcat ADN municipalista, van ser les més votades a les comarques tarragonines a les passades eleccions municipals del 28 de maig. ERC ha obtingut nou diputats i el PSC, vuit que, sumats (17), superen amb escreix la majoria necessària (14). En aquest context, el pacte estableix que el plenari estarà presidit per una persona electa nomenada per ERC.

Aquest acord de Govern està pensat, impulsat i aprovat a les comarques de Tarragona per donar satisfacció a les aspiracions i anhels dels ciutadans i ciutadanes de la demarcació. En conseqüència, les dues formacions signants manifesten que tindrà una durada de quatre anys, alhora que es proposen blindar-se de dinàmiques polítiques d’àmbit nacional en les quals, lògicament, les forces polítiques signants de l’acord mantenen posicions discrepants.

En tant que ERC i el PSC vertebren una bona part de la representació democràtica de la demarcació i també la bona entesa a l’hora d’assolir els consensos sobre les polítiques a desenvolupar al territori, s’ha arribat a un acord que fonamenta l’acció de la Diputació de Tarragona per als pròxims quatre anys en 12 punts que es corresponen a 12 objectius estratègics:

1. Exercir el lideratge territorial que permeti el reforçament de les comarques del sud del país.

2. Desenvolupar la realitat de les àrees metropolitanes que hi ha al territori, en especial, la del Camp de Tarragona.

3. Desenvolupar accions per contribuir al repoblament rural.

4. Fomentar totes les accions que s’impulsin en la sostenibilitat i preservació del medi ambient.

5. Racionalització de les estructures polítiques de les diferents administracions per guanyar en eficàcia, potenciant alhora el valor afegit que aporten les persones treballadores de la institució.

6, Augmentar la digitalització dels serveis que depenen de la Diputació de Tarragona

7. La Diputació farà una aposta especial per la innovació, la ciència i la transferència del coneixement.

8 Impulsar les smart cities a les comarques tarragonines.

9. Treballar per un model de turisme sostenible i responsable.

10. Contribuir a la reindustralització a la demarcació de Tarragona

11. La cultura com a eix vertebrador territorial i motor de transformació

12. Blindar aquest acord de la dinàmica política supramunicipal

En relació a aquest acord, Noemí Llauradó Sans (ERC), presidenta de la Institució, ha afirmat què aquest és un acord entre les forces majoritàries de la Diputació de Tarragona. “Estic convençuda que lideraré aquesta Diputació trobant el consens i l’acord i les forces democràtiques. Tenim l’obligació de trobar l’equilibri entre les inquietuds de l’àrea metropolitana i les ambicions de les ciutats més grans amb les necessitats dels pobles més petits”.

Per la seva banda, el vicepresident primer, Rubén Viñuales Elias (PSC), considera què “el que ens ha portat a subscriure aquest pacte és donar estabilitat i coherència a la bona feina que es fa des d’aquesta institució. Volem aprofitar les oportunitats històriques, com ara els projectes europeus, la regió del coneixement, el desenvolupament de l’àrea metropolitana, les smarts cities o tot allò relacionat amb l’emprenedoria”.

Tot seguit, el vicepresident segon, Enric Adell Moragrega (ERC), ha posat de relleu el paper clau que juga la Diputació en el desenvolupament del territori, sobre tot pels pobles de menys de 1000 habitants, 100 del total de 190 municipis de la demarcació.  i en el benestar de tota la ciutadania de Baix Penedès, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La vicepresidenta tercera, Imma Costa Ramon (PSC), ha manifestat que assumeix aquesta responsabilitat amb autoexigència i rigor. En aquest sentit, ha incidit en dos aspectes molt importants. Primer, la cultura, que ha definit com un element essencial en la nostra identitat com a territori. I, segon, els centres educatius de la Diputació, dels que ha destacat que fan una excel·lent tasca, no només professional sinó sobretot pel tracte humà que s’hi dona.

I, finalment, la vicepresidenta quarta, Marta Ventura Torras (ERC), ha posat de relleu la importància d’entomar els grans reptes que tenim des de la proximitat, l’esforç, el treball i fent costat a la nostra gent i a totes les administracions locals.

 

Foto: Eduard Rovira iniciarà un segon mandat com a diputat provincial. / RICARD DE ARÓSTEGUI

Hemeroteca

Tweets recents

Share This