CRÒNICA l Els socialistes omplen Cal Maiam per impulsar Vale Pino a l’alcaldia de Torredembarra

JORDI SALVAT – 6/5/2023

Eufòria continguda. Aquest era l’estat d’ànim dels militants i simpatitzants socialistes durant el pica-pica que tancava l’acte de presentació de la seva candidatura a Torredembarra aquest dissabte, 6 de maig. I és que omplir la Sala Cal Maiam, amb gent dreta i tot, no és una tasca fàcil. El PSC ho ha aconseguit i encara les darreres tres setmanes fins el 28 de maig amb possibilitats reals de convertir Vale Pino en el tercer alcalde socialista de la Torre.

Torredembarra és una plaça que el PSC vol conquerir i ho demostra la “Fila 0” reunida a la capital del Baix Gaià: els diputats Paco Aranda i Joan Ruiz, la senadora Imma Costa, l’ex-delegat del Govern i mil coses més, Xavier Sabaté, a més dels caps de llista de Roda de Berà, Altafulla, la Pobla de Montornès, Cambrils o la Canonja. Però el protagonisme de l’acte era dels membres de la candidatura de Pino, amb gent “preparada per governar” i en especial dues dones: Angie Muñoz i Candela Rivero.

Muñoz ha estat l’encarregada de presentar l’acte. Fitxatge del debutant cap de llista socialista el 2019, s’ha consolidat com la seva gran escudera, repetint com a número quatre, amb una personalitat especial, recordant en el seu discurs per exemple que aquest 6 de maig era el Dia Mundial de l’Asma i dels Règims. Ha donat pas a Candela Rivero, un dels fitxatges per aquest 2023, concretament per al número sis. ha definit l’equip de Pino amb valors com l’honradesa, la transparència, que proposa solucions per a millorar Torredembarra “prometent només el que es pot prometre”. Ha confessat que té ganes de ser regidora per fer la política com l’entén, cuidant i estimant Torredembarra. Si aquesta estudiant de Polítiques de només vint anys entra al ple municipal voldrà dir que el PSC ha obtingut un gran resultat electoral. Potser aquest era el missatge.

Ha tornar a agafar la paraula Angie Muñoz per completar el perfil del cap de llista socialista, esbossat en un vídeo ple de records d’infància. No ha faltat tampoc el vídeo en què diverses persones repeteixen la frase enganxosa de “El que vale, vale”. Muñoz ha recordat un frases que repeteix molt Pino: “És qüestió de prioritats”. I ha definit el seu cap de files com una persona molt generosa perquè busca el benestar dels que l’acompanyen. I ha parlar de canvi, un concepte central a la campanya socialista, que es pot llegir als cartells i marxandatge.

Pino ha tancat l’acte amb una intervenció que ha deixat clar de bon principi que no parlaria de programa “perquè ja fa dies que en parlen i ho seguiran fent”. A més, a cada cadira de Cal Maiam hi havia una bossa amb la cara del cap de llista i el programa a dins. El que ha fet és enviar uns quants dards enverinats sobre les llistes dels seus rivals polítics amb aquella habilitat que té fer-ho com si res: “Nosaltres no tenim estrelletes convidades”, “Ni cognoms coneguts d’altres temps que semblen dir que hay de lo mío”, “NI oportunistes ni incendiaris”. Patapam!

Ha insistit que porta un equip per governar, “jove, amb persones amb capacitat de gestió, amb experiència i vocació de servei”. Els candidats i candidates han anant pujant un a un l’escenari després d’una presentació buscant la part més humana i personal que els dedicava l’alcaldable socialista. Amb tota la llista a l’escenari el públic ha esclatat en aplaudiments i crists de “Vale, Vale!”. Era un dia per presentar i lluir equip, però el PSC, conscient que té un bon candidat, ha fet, fa i farà una campanya més personalista que els seus principals rivals. I ho farà combinat amb una marca a l’alça. D’aquí tres setmanes sabrem si haurà estat una bona estratègia.

Foto: La candidatura socialista dalt de l’escenari de Cal Maiam. / TDB

Hemeroteca

Tweets recents

Share This