Llibres amb segell torrenc

REDACCIÓ – Torredembarra, 20/4/2023

Arriba Sant Jordi i un any més són diversos els torrencs i els torrenques que els darrers mesos han publicat llibre. Us volem oferir un recull dels títols més destacats, que cobreixen diversos generes i temàtiques.

Els portaveus de Déu

Antoni Batista

Editorial Fragmenta

Assaig

A través de la crònica, de l’assaig i del “periodisme de la vivència”, el darrer llibre d’Antoni Batista s’endinsa en els evangelis i en proposa una interpretació innovadora, agosarada i suggeridora des de l’òptica de la teoria de la comunicació. Amb les eines de la semiòtica, de l’anàlisi del discurs i de la teoria del periodisme, Batista s’acosta als textos bíblics i ens convida a la reflexió. També s’ha editat en castellà.

Torredembarra desapareguda

David Morlà

Fotografia

Editorial Efadós

Dins l’exitosa col·lecció ‘Catalunya desapareguda’, Morlà ha publicat un recull gràfic de 175 fotografies, que vol ser un testimoni de la història de Torredembarra des dels primers anys del segle XX fins a finals de la dècada de 1970. Podrem veure com la fisonomia del poble ha anat canviant amb l’inexorable pas del temps, tot fent una passejada per les seves places i carrers, la platja, el Roquer i els edificis més emblemàtics.

Onomàstica del terme de Torredembarra

Carme Miquel i Ramon Pere

Onomàstica

Ajuntament de Torredembarra

El projecte de recerca va guanyar el II Premi d’Investigació Ramon Amigó i Anglès, concedit l’any 2018 per la Universitat Rovira i Virgili, i aquest 2022 ha estat editat per l’Ajuntament. Conté més 2.300 registres i és el resultat de la tasca d’investigació de més de trenta anys de Carme Miquel, coautora del llibre junt amb Ramon Pere, que ha publicat una desena d’onomàstiques d’arreu del Camp de Tarragona.

Memòries d’un soldat romà

Francesc Esteso

Novel·la històrica

Autoedició

La primera novel·la del qui va ser rector de Torredembarra, entre altres poblacions, narra les vicissituds del centurió Alexandre durant la II Guerra Púnica, que va enfrontar les dues potències de l’època, Roma i Cartago, i que va significar l’inici de la conquesta de la península Ibèrica per part dels romans. El pròleg és de l’escriptor i periodista, Antoni Batista, i la portada és del pintor torrenc Joan Ciuró.

Torroja

Enrique Grangel

Novel·la històrica

UNO Editorial

La conquesta de la Catalunya Nova i les croades són l’escenari de la que serà la quarta novel·la del torrenc Enrique Grangel. El protagonista és Arnau Torroja, nascut a Solsona en el si d’una família que acaba sent de les més influents del segle XII al comtat barceloní. Torroja va morir a Verona quan, procedent de Jerusalem, intentava aconseguir reforços per enfrontar-se a Saladí en defensa de Terra Santa.

Antes muerta que analògica

Àurea Rodríguez

Assaig

Horsori

El primer llibre de la torrenca Àurea Rodríguez explica de manera desenfadada, com a mare, ciutadana i professional, com les tecnologies afecten la nostra economia global des de la nostra quotidianitat i a l’inrevés. De manera senzilla, relata com la seva adopció accelerada està canviant els nostres negocis, professions, formes de comunicar-nos, educar els nostres fills o també millorar la nostra salut.

Joan Mañé i Flaquer (1983-1901). La notícia com a estil de vida

Jordi Bou Ros

Biografia

Ajuntament de Torredembarra

Doctor en història contemporània i persona que ha estudiat més la vida de Joan Mañé i Flaquer, Jordi Bou Ros ha escrit aquesta completíssima biografia sobre el torrenc, que va ser el primer periodista professional a l’Estat i va determinar un abans i un després en el periodisme. La publicació coincideix amb el bicentenari del naixement de Mañé i Flaquer.

De Torredembarra a Amèrica (1739-1914)

Josep Bargalló

Història

Ajuntament de Torredembarra

Josep Bargalló aplega en un llibre 602 històries de torrencs i torrenques -575 homes i 27 dones. que van marxar a Amèrica en l’era indiana. El llibre constata que la Torre va ser un dels municipis catalans que va aportar més persones a Amèrica en aquella època i el que més del Camp de Tarragona, a més de trencar diferents tòpics sobre els indians.

La sonrisa de Llorenç

Carla Gómez León

Il·lustracions de Miki Pérez Pla

Carambuco edicions

El màgic somriure del torrenc Llorenç Gómez, que a tantes i tantes persones ha contagiat durant la seva vida torna a néixer ara en forma de conte. Formar i educar els més petits sempre ha estat entre els seus instints més purs i més ara, després de la seva retirada com a jugador de futbol platja professional. El conte està dirigit a infants d’entre 3 i 12 anys.

La lluita per l’aigua a la conca baixa del Gaià

Ricard Ramon Sumoy

Editorial Cossetània

Investigació històrica

Els conflictes al voltant de l’aigua, sigui entre diferents usos o entre regants, i la recerca de solucions a aquests conflictes han marcat la historia contemporània dels pobles de la conca baixa del Gaià i Ricard Ramon Sumoy ha investigat la documentació que han generat des dels inicis del segle XIX fins el 1980 per elaborar un llibre minuciós i necessari per entendre la història recent d’aquest territori que és el Baix Gaià.

El meu nom és Clítoris

Isabel Llavoré

Editorial Coppula

Infantil

El meu nom és clítoris és un conte per trencar tabús que va ser objecte d’una campanya de micromecenatge per sumar esforços i poder-se publicar amb la col·laboració de l’editorial Coopula. Darrera hi ha la Isabel Llavoré, la bibliotecària del Catllar, que ha fet un llibre i també un curt d’animació per divulgar la importància d’aquest òrgan femení.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This